Friday, June 5#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Privrednim kriminalom pričinjena rekordna šteta od 195,5 miliona KM na području Policijske uprave Zvornik u prošloj godini


Prati novosti i na fejsbuku!

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je na održanoj godišnjoj pres konferenciji da su na području ove uprave u toku 2018. godine ukupno evidentirana 752 krivična djela, što je za 16 odsto manje nego u 2017. Privrednim kriminalom je počinjena šteta u rekordnom iznosu za jednu godinu od čak 195,5 miliona maraka.

Privrednim kriminalom pričinjena rekordna šteta od 195,5 miliona KM na području Policijske uprave Zvornik u prošloj godini

Savić je na konferenciji za novinare rekao da je zbog ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno 666 izvještaja protiv 696 lica.

“U oblasti privrednog kriminaliteta u toku 2018. godine otkriveno je 47 krivičnih djela zbog kojih je nadležnim tužilaštvima podnesen 31 izvještaj protiv 43 lica, dok materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 195,5 miliona KM”, naveo je Savić.

On je dodao da je među ovim krivičnim djelima bilo 25 koruptivnog karaktera, što je za 13,64 odsto više nego u 2017. godini.

Savić je napomenuo da je u izvještajnom periodu, odnosno u 2018. godini, nadležnim tužilaštvima podnesen izvještaj protiv 15 odgovornih lica u Fabrici glinice “Birač” u stečaju i kompaniji “Alumina” zbog štete koja je pričinjena tim krivičnim djelima u iznosu od 194 milina KM.

“Podnesen je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv odgovornog lica `Guber` Srebrenica zbog sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privredi u iznosu od 560.000 KM, te izvještaj protiv odgovornog lica u Vlasenici zbog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlaštenja u iznosu od 114.000 KM”, rekao je Savić.

Prema njegovim riječima, podnesen je izvještaj i protiv odgovornog lica Specijalne bolnice u Milićima zbog krivičnog djela zloupotreba položaja i nesavjestan rad u službi, gdje je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 76.000 KM.

Savić je naglasio da je u toku 2018. godine evidentirano pet krivičnih djela krađe automobila, što je za 58 odsto manje u odnosu na 2017. i dodao da su u toku izvještajne godine ova krivična djela rasvijetljena.

Zanimljivo je i da su odgovorni u Policijskoj upravi Zvornik izjavili da su zadovoljni saradnjom sa Tužilaštvom u prošloj godini.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...