Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Zvornik i zvornički Književni klub „Drinski“ raspisali su Nagradni konkurs povodom 125 godina od rođenja našeg nobelovca Ive Andrića.

 „Prosvjeta“ i „Drinski“ raspisali Nagradni konkurs, dodijelit će se 32 nagrade

Radosav Perić, predsjednik zvorničke „Prosvjete“, rekao je da će biti izabrani najbolji literarni, likovni, novinarski i foto radovi na teme „Mostovi u djelima Ive Andrića“, „Mostovi povezuju obale, ljude i vrijeme“, „Andrić-grad – grad vizionara, neimara i velikana“, „Volim ljude koji grade, a ne razgrađuju“, „Mostovi u zvorničkom kraju“ i „Prijateljstvo Ive Andrića i Marka Markovića“.

Na konkursu mogu učestvovati svi građani. Biće odabrana 32 najbolja rada čiji će autori biti nagrađeni jednodnevnim izletom u Višegrad i Andrić-grad i to po osam osnovaca, srednjoškolaca, studenata i ostalih građana, kao i osam nastavnika i profesora koji su najviše pomogli uspjehu i masovnosti konkursa , rekao je Perić.
„Prosvjeta“-i-„Drinski“-raspisali-Nagradni-konkurs-610x512

Učenici radove mogu predati sekretarima svojih škola, a ostali građani najbližoj osnovnoj ili srednjoj školi. Konkurs je otvoren do 18. novembra, rezultati će biti poznati do 23. novembra, a najbolji radovi biće proglašeni na Svečanoj akademiji.