Prozivka i start priprema FK Drina Zvronik u četvrtak nakon prozivke Bošnjakovića

Pripreme fudbalskog kluba Drina počet će u četvrtak, nakon što prozivku izvrši Miljenko Bošnjaković. Novi šef stručnog štaba Drine je Miljenko Bošnjaković koji je na ovom mjestu zamjenio Momu Stanića. Drina se nalazi u nezavidnom položaju sa 11 osvojenih bodova i sljedi joj grčevita borba za opstanak. Fudbalerima Drine, samo 7.mjesto na kraju prvenstva garantuje opstanak u prvoj ligi RS-a.

Prozivka i start priprema FK Drina Zvronik u četvrtak nakon prozivke Bošnjakovića
FK Drina 2018/2019

Prozivka fudbalera zakazana je za četvrtak u 13 časova. Igračima bi se trebao obratiti predsjedik kluba Miodrag Jevtić, nakog čega će Bošnjaković izvesti igrače na prvi kondicioni trening.

Plnirano je da se radi naizmjenično u dvorani i na terenu u Jardanu kako bi se sačuvao jedini teren za prvenstvene utakmice.

– Igrači će imati naizmjenično kondicioni trening i igru 11 na 11, a potom taktički trenig. Planirao sam da igrači imaju osam slobodnih dana, i da odigramo pet prijateljski utakmica.Prvu ćemo igrati već 30. januara protiv premijerligaša Zvijzde 09. Očekujem da se dobro pripremimo, kako bi spremni ušli u nastavak prvsntva 9. marta i da se ravnopravno borimo za opstanak u ligi, rekao je Bošnjaković.

Što se igračkog kadra tiče za sada je jedino otišao Vladimir Molerović, koji je postao novi član Slobode iz Užica, a niko još nije zvanično došao u Zvornik. Pregovara se sa nekoliko pojačanja, a o imenima će se više znati do početka priprema.

(osvit/zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...