Prvi festival sevdalinke “Drino vodo” održat će se u Zvorniku 20.aprila

Pripreme  za predstojeći kulturni događaj Prvi festival sevdalinke”Drino vodo” Zvornik privode se kraju, saopšteno je iz organizacionog odbora. Festival će se održati 20.aprila u Domu omladine Zvornik sa početkom u 16 sati, nastup na festivali potvrdili su neki od najboljih interpretatora sevdalinke u Bosni i Hercegovini. Zvornička publika uživat će u izvođenju vrhunskih interpretatora sevdalinke kao što su Hasiba Agić, Refija Muslić, Ramiza Milkunić, Alma Subašić, Sejo Pitić, Esad Kovačević i Džihad Polić uz pratnju orekstra Damira Galijaševića.

Prvi festival sevdalinke "Drino vodo" održat će se u Zvorniku 20.aprila

Program festivala vodit će Enver Šadinlija. Organizator festivala je Udruženje građana porijeklom iz Križevića – Zvornik, a partneri su mu Medžlis islamske zajednice Zvornik, Bošnjačka zajednice kulture “Preporod” Zvornik i BZK “Preporod” Sjeverne Amerike.

Pokrovitelji manifestacije je Gradska uprava Zvornik i federelano ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Medijski pokrovitelji su RTV Glas Drine i portal Zvornicki.ba.

Nesebično su ovu manifestaciju podržali i mnogobrojni ugledni privrednici i obrtnici Zvornika i zvorničke regije. Organizacioni odbor se zahvaljuje na pomoći u organizaciji festivala. Podršku festivalu sevdalinke dali su:

Restoran Đilo Karakaj, Restoran Dženo Glumina, Drina Plast Zvornik, ASA osiguranje-filijala Zvornik, Tepih centar “Baja Komerc” Kalesija, Autoservis Mahmutović Karakaj, Autolimarska radnja “Roka-Karakaj”, Auto škola “Quattro” Zvornik, Limarska radnja “Univerzal” Karakaj, Aščinica “Lipa” Zvornik i frizerski salon “Hari “Zvornik.

Zahvaljujući prijateljima festivala, građanima je ulaz na prvi festival sevdalinke u Zvorniku besplatan.

Sretnici koji uspiju prisustvovati festivalu moći će uživati u sličnim sevdalinkama

(Promotivni tekst)

Pročitaj i ovo...
Loading...