Prvi festival sevdalinke “Drino vodo” u Zvorniku na bilbordima širom Podrinja

0
Prvi festival sevdalinke

Pripreme za predstojeći kulturni događaj Prvi festival sevdalinke”Drino vodo” Zvornik privode se kraju, ovih dana postavljeni su i bilbordi širom Podrinja. Festival će se održati 20.aprila u Domu omladine Zvornik sa početkom u 16 sati, nastup na festivali potvrdili su neki od najboljih interpretatora sevdalinke u Bosni i Hercegovini. Zvornička publika uživat će u izvođenju vrhunskih interpretatora sevdalinke kao što su Hasiba Agić, Refija Muslić, Ramiza Milkunić, Alma Subašić, Sejo Pitić, Esad Kovačević, Džihad Polić i Ringo Hamidović uz pratnju orekstra Damira Galijaševića.

Prvi festival sevdalinke "Drino vodo" u Zvorniku na bilbordima širom Podrinja

Program festivala vodit će Enver Šadinlija. Organizator festivala je Udruženje građana porijeklom iz Križevića – Zvornik, a partneri su mu Medžlis islamske zajednice Zvornik, Bošnjačka zajednice kulture “Preporod” Zvornik i BZK “Preporod” Sjeverne Amerike.

Pokrovitelji manifestacije je Gradska uprava Zvornik i federelano ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Medijski pokrovitelji su RTV Glas Drine i portal Zvornicki.ba.

Nesebično su ovu manifestaciju podržali i mnogobrojni ugledni privrednici i obrtnici Zvornika i zvorničke regije. Organizacioni odbor se zahvaljuje na pomoći u organizaciji festivala. Podršku festivalu sevdalinke dali su:

Restoran Đilo Karakaj, Restoran Dženo Glumina, Drina Plast Zvornik, ASA osiguranje-filijala Zvornik, Tepih centar “Baja Komerc” Kalesija, Autoservis Mahmutović Karakaj, Autolimarska radnja “Roka-Karakaj”, Auto škola “Quattro” Zvornik, Limarska radnja “Univerzal” Karakaj, Aščinica “Lipa” Zvornik, frizerski salon “Hari “Zvornik, firma za prevoz putnika “EURO AS”, benzinske pumpe “Amox” Kalesija, TR “Obnova” Caparde i TR “Dugodijelka” u Križevićima.

Zahvaljujući prijateljima festivala, građanima je ulaz na prvi festival sevdalinke u Zvorniku besplatan.

Sretnici koji uspiju prisustvovati festivalu moći će uživati u sličnim sevdalinkama.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pfZzyx1Ku88

(promotivni tekst)

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...