U Zvorniku je održana dvodnevna radionica pod nazivom „Zajedničko iznalaženje rješenja za humanu zajednicu-sagledavanje problema populacije pasa lutalica u gradu Zvorniku“ čime je započet proces izrade plana za dugoročno rješavanje ovog problema.

Psi lutalice tema dvodnevne radionice održane u Zvorniku

Radionica je podržana od strane Projekta integrisanog lokalnog razvoja kao zajedničkog projekta Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedninjenih nacija (UNDP). Gradska uprava Zvornik je partnerska jedinica na ovom projektu.

– Nakon dvodnevnog rada zaključeno je da su ljudi izvorište svih problema i da bez promjene njihovog ponašanja nije moguće doći do ozbiljnog rješenja. Ono što smo spoznali tokom radionice biće osnov za planiranje konkretnih aktivnosti koje će uslijediti na narednoj radionici, a kako bi došlo do željenih promjena u ponašanju ljudi, odnosno kako bi se osigurala pomoć i podrška već postojećim aktivnostima u sterilizaciji pasa i vođenju registra putem mikročipovanja, – rekla je koordinator projekta UNDP-a Elzemina Bojičić.

Rezultat radionica biće humani i dugotrajan plan upravljanja populacijom pasa, a krajnji cilj je provođenje tog plana i smanjivanje broja pasa na ulici.

U radu dvodnevne radionice učestvovali su veterinari, predstavnici Gradske uprave, Policijske uprave, škola, lovačkog društva.