Rafali odjekivali u Brčkom, tri osobe povrijeđene jedno lice uhapšeno

U pucnjavi koja se danas iza podneva dogodila u Željezničoj ulici u Brčkom jedna osoba zadobilo je teške, a dvije osobe lakše tjelesne povrede, dok je osoba sa inicijalima Đ.O. pucala iz pištolja i potom privedena u policiju.

Rafali odjekivali u Brčkom, tri osobe povrijeđene jedno lice uhapšeno
U toku je kriminalistička obrada.

– Policija je zaprimila prijavu oko 12.40 i odmah po saznanju na mjesto događaja su izašli policijski službenici. Utvrđeno je da je osoba sa inicijalima Đ.O. rođena 1983. godine, upotrijebom pištolja nanijela povrede osobama Š.Š. (23) i Š.Š. (25) oboje sa područja Brčkog i H.A. (36) sa područja Modriče – izjavio je Halid Emkić, šef operativno komunikacionog centra Policije Brčko distrikta.

Povrijeđene osobe su prevezene u Zdravstveni centar u Brčkom. O svemu je upoznata dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, koja je izašla na lice mjesta i pod čijim nadzorom policijski službenici Policije Brčko distirkta BiH, vrše uviđaj.

Pucnjava se dogodila ispred zgrade u kojoj uglavnom žive Romi, a sve je počelo komšijskom svađom koja je prerasla u tuču, a potom i pucnjavu. Srpskainfo nezvanično saznaje da je osoba koja je pucala i uhapšena Đani Osmanović iz Brčkog.

(InfoBijeljina)

Pročitaj i ovo...
Loading...