Raspisana potjernica za Berizom Kabilovićem zbog napada na službenu osobu

užilaštvo Tuzlanskog kantona danas je za medije upriličilo konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni rezultati raada u u 2018. godini.

Raspisana potjernica za Berizom Kabilovićem zbog napada na službenu osobu

Na konferenciji za medije novinarima obratili su se glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić, zamjenik glavnog tužioca Dragan Radovanović i glasnogovornik Admir Arnautović. Glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić potvrdio je da je raspisana potjernica za Berizom Kabilovićem zbog napada na ovlaštenu službenu osobu.

Napad se dogodio krajem prošle godine u jednom ugostiteljskom objektu na području Tuzle nakon čega je Kabilović u bjekstvu. “Mogu potvditi da Tužilaštvo Tuzlanskog kantona ima raspisanu potjernicu za Berizom Kabilovićem zbog napada na ovlaštenu službenu osobu” kazao je glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić koji još dodaje kako je u prošloj godini zabilježeno povećanje broja napada i sprječavanja službenih osoba u vršenju poslova sigurnosti:

“To se nažalost u BiH i tragično završavalo, a i način izvršenja tod krivičnog djela poprima sve više oblike bezobzirnosti prema osobama koje su dužne da štite građane kroz poslove javne sigurnosti” – kazao je glavni kantonalni tužilac.

Kabilović je od ranije poznat policiji zbog počinjenih krivičnih djela zbog kojih je izdržavao zatvorske kazne, a teško je ranjen 2014. godine prilikom pucnjave koja se dogodila na Brčanskoj Malti u Tuzli.

(Tuzlanski.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...