Razgovor sa Anđelkom i Brankom prvim finalisticama kulinarskog takmičenja “Luk ili med”

Kulinarsko natjecanje kroz emisiju “Luk ili med” večeras ulazi u završnu fazu. Zvorničke djevojke Anđelka Stanković i Branka Dukić osigurale su učešće u finalu u posljednjoj emisji “Luk ili med” koja je emitovana. Večeras će Zvorničanke saznati i protivnike u finalnoj emisiji. Finale će se najvjerovatnije emitovati u nedjelju putem ATV Banjaluka.

Razgovor sa Anđelkom i Brankom prvim finalisticama kulinarskog takmičenja "Luk ili med"
Branka Dukić i Anđelka Stanković

U isčekivanju druge polufinalne emisije razgovarali smo sa predstavnicama Zvornika u ovom takmičenju. Djevojke koje za razliku od ostalih učesnika ne dolaze iz ugostiteljstva, plasirale su se bez puno muke u finale. Anđelka je učenik srednje ugostiteljske škole u Zvorniku i najmlađi je učesnik ove sezone emisije “Luk ili med”.

Branka Dukić je Zvorničanima poznata po otjelovljenju uloge proklete Jerine, legende i mita grada Zvornik. Dukić je stalni član zvorničkog pozorišta mladih koji su u vlatitoj produkciji realizirali pozorišnu predstavu “Kula”, a u kojoj Branka igra ulogu “Proklete Jerine”. Djevojkama iz Zvornika mnogo toga je zajedničko, a najviše ljubav prema kuhanju i djeljenju pripremljene hrane s drugima.

Postavljali smo pitanja na koja su one zajednički odgovarale dopunjujući odgovor.

Zvornički.baOdakle Branka i Andjelka u emisiji Luk ili med?

Anđelka i Branka:  Volimo da kuvamo(smijeh). Zaposleni u turističkoj organizaciji Zvornik su imali priliku da nas sretnu na nekim našim lokalnim zvorničkim kulinarskim takmičenjima koje je TOZ organizovao. Mi smo odabrane od strane njih kao neko ko će u ovoj emisiji pored kulinarskog umeća predstavljati i grad. To za nas velika odgovornost i čast.

Zvornicki.baBranka i Andjelka, prvi put na televiziji u takmicarskom programu, prvi put grad Zvornik i odmah finale, jel to bilo ocekivano?

Razgovor sa Anđelkom i Brankom prvim finalisticama kulinarskog takmičenja "Luk ili med"

Branka i Anđelka: Naš uspeh je za mene više od očekivanog. Anđelka je mlada devojka na pocetku svoje gastronomske karijere, a ja kuvam isključivo iz ljubavi i hobija. Mislim da smo žiriju pored ukusnih obroka koje smo do sada spremale, bile i simpatične što je doprinelo da dobijemo visoke ocene. Ušle smo u sve ovo pune elana, pozitivne energije i podrške. Verovale smo da ćemo postici uspeh iako smo se takmičile sa kandidatima koji su profesionalni kuvari ili koji imaju mnogo više znanja i iskustva kada je kuhinja u pitanju.

Zvornicki.baVečeras je druga polufinalna emisija, ko se takmiči, šta očekujete od takmičara i koga bi vise voljeli vidjeti u finalnoj emisji za drugim kuhinjskim stolom?

Razgovor sa Anđelkom i Brankom prvim finalisticama kulinarskog takmičenja "Luk ili med"

Anđelka i Branka: Ušle smo u finale i tek sada smo svesne uspeha. Opuštenije smo i nadamo se pobedi. Svi preostali kandidati u ovom kulinarskom takmičenju su pre svega vrsni ljudi, a tek onda vrsni kuvari. Među takmičarima od početka vlada pozitivna energija. Stekle smo nove prijatelje iz brojnih gradova Republike Srpske, saznale neke stvari koje nismo znale, naučile nešto novo o svojoj zemlji, probale lokalne recepte. Nadamo se pobedi i verujemo u nju, ali nam neće biti žao ako pobedu odnese neki drugi grad.

Zvornicki.ba: Koliko je ukupno bilo emisija? U skoro svim emisijama (osim jedne) koje su emitovane ostavile ste najbolji dojam na žiri iako ste jedine u ovoj sezoni koje ne dolaze iz oblasti ugostiteljstva, šta kažu drugi takmičari?

Branka i Anđelka: Učestvovale smo u snimanju više od deset emisija. Kuvanje pred kamerama, u nepoznatom prostoru, sa ograničenim vremenom spremanja hrane za nas kao i za druge kandidate nije bilo jednostavno. Uspele smo već u prvoj emisiji da se dobro organizujemo i da odnesemo pobedu. Komentari žirija su uvek bile reči hvale ili poneka konstruktivna kritika koja nam je u mnogome pomagla. Nakon tog prvog snimanja, pobede su se nizale, a vera da ćemo stići dovde je rasla.

Zvornicki.baKoliko je ovo važno za grad Zvornik i šta kazu u Turističkoj organizaciji Zvornik?

Anđelka i Branka: Kroz same emisije imale smo priliku da pričamo o Zvorniku i da približimo njegove lepote publici i našim kolegama.  Jedan od glavnih turističkih aspekata, pored prirodnih bogatstava naseg grada trebala bi da bude i gastronomska ponuda. Ideja je da imamo naše lokalno jelo po kom bi Zvornik bio prepoznatljiv i koje bi obavezno bilo uvršteno u gastronomsku ponudu našeg grada.

Član žirija emisije “Luk ili med “, gospodin Miro je bio oduševljen načinom na koji smo u jednoj emisiji pripremale šarana. Žiri nam je predložio da pokušamo ovo jelo uvrstit u gastronomsku ponudu našeg grada u saradnji sa vlasnicima ugostiteljskih objekata. Nadamo se da ćemo uspeti u ovoj nama zanimljivoj, a za grad značajnoj ideji da i Zvornik ima kao neki drugi gradovi koji ( Leskovac -,Leskovačka mućkalica, Banjaluka-Banjalučki ćevap ) imaju “svoje” lokalno, ali prepoznatljivo jelo poznato nadaleko.

Razgovor sa Anđelkom i Brankom prvim finalisticama kulinarskog takmičenja "Luk ili med"
Očekuje se nova ponuda u zvorničkim restoranima – Punjeni dimljeni šaran

Zaposleni u TOZ-u su tokom takmičenja bili najveća podrška. Pokazali su veliki profesionalizam i razumevanje. Zahvalna sam im što su baš nas odabrali za učešće u ovoj emisijii .

Zvornički.ba: Šta gledaoci mogu očekivati u finalnoj emisji u nedjelju, imate li neki plan, čime iznenaditi ovaj put žiri, publiku, konkurente?

Branka i Anđelka: Što se tiče finalne emisije i mogućeg zadatka, verujemo da će se žiri ovaj put potruditi da nam da što komplikovaniji zadatak. Nadamo se da ćemo se snaći kao i u dosadašnjim emisijama i da ćemo uspeti da pobedimo.

U svakom slučaju, kakav god ishod da bude, bilo je lepo biti deo svega ovoga. Zahvalne smo na prilici što smo upoznala neke nove ljude, gradove, recepte.

Čime smo završili razgovor sa dvije skromne Zvorničanke koje su oduševile publiku ATV-a i ljubitelje kulinarskih emisija.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...