Friday, May 29#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Robert Prosinečki podnio ostavku na mjesto selektora fudbalske reprezentacije BiH


Prati novosti i na fejsbuku!

Nakon loših rezultata u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu i posljednjeg poraza u Jermeniji od 4:2, selektor fudbalske reprezentacije BiH Robet Prosinečki podnio je neopozivu ostavku na selektorsko mjesto.

Robert Prosinečki podnio ostavku na mjesto selektora fudbalske reprezentacije BiH

Ovu informaciju saopštio je prisutnim novinarima na press konferenciji odmah po završetku meča u Jermeniji. Prosinečki je i pored izborenog baraža kroz Ligu nacija, pokazao još jednom da posjeduje moralnost za razliku od nekih drugih kolega selektora. Popularni “Žuti” nije tražio krivca u igračima, pozivao se na nepravdu i drugim uobičajenim “izvlakušama” nego je kao pravo muško i odgovoran sportista preuzeo svoju odgovnorst za katastrofalne rezultate i lošu igru najbolje fudbalske selekcije BiH u ovim kvalifikacijama.

Najveća nada reprezntacije BiH da se plasira na smotru najboljih selekcija Evrope 2020 godine jeste da potencijalni učesnici baraža Danska, Švedska i Ukrajina izbore direktan plasman kroz svoje grupe jer trenutno BiH nakon Jermenije i Lihtenštajna ne djeluje obećavajuće za bilo kakav ozbiljan rezultat.

Navijači BiH mogu samo da se nadaju da će novi selektor donijeti neke nove impulse koji će biti dovoljni da se povrati izgubljeni sjaj koji je ovu selekciju krasio prethodnih deset godina pod vodstvom Safeta Sušića i Prisnečkog kroz Ligu nacija.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...