Večeras rukometaši Drine jure prvu pobjedu i bodove u Premijer lige BiH, a u goste stiže pve sezone preporođena sarajevska Slavija. Utakmica se igra od 20 časova u velikoj dvorani zvorničke sportske hale, a koja bi trebala biti ove noći ispunjena kako bi zvornički momci imali dodatni vjetar u leđa.

Rukometaši Drine večeras protiv Slavije za prve bodove, obavezan dolazak i podrška

Rukometaši Drine su i prije početka prvenstva bili u borbi za opstanak jer za razliku od ostalih premijerligaša zvornički klub ima Budžet koji je manji od šestocifrenog broja dok sljedeći rukometni klub na “dnu tablice” po veličini Budžeta ima na raspolaganju 200 hiljada maraka što je skoro tri puta veće od onog što ima Drina. Rukometaši Drine igraju iz ljubavi prema sportu i ovom gradu, sve što im je potrebno da imaju dodatni vjetar u leđa za večerašnju pobjedu jeste podrška navijača. Razlog što je Drina posljednja na tabeli u ovom trenutku leži i u izuzetno nepovoljnom rasporedu na otvaranju ovogodišnje sezone.

Rukometaši Drine su jedini uz fudbalerke sportski kolektiv koji ove godine igra najveći rang ove države i takmiči se u okviru Premijer lige BiH.

Sve što je potrebno jeste da dođete večeras i momcima budete 7. igrač na parketu.

(Zvornicki.ba)