Saliha Omerović viđena živa u sarajevskom naselju Azići?

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), potvrdio je za „Dnevni avaz“ da su dobili informaciju da je 54-godišnja Saliha Omerović, koja je nestala sredinom aprila na području Srebrenice, viđena živa u sarajevskom naselju Azići.

Saliha Omerović viđena živa u sarajevskom naselju Azići?
Ako neko vidi ovu osobu nek odmah pozove 122

Solak je pojasnio da su dojavu dobili od čuvara jedne kompanije u Azićima.

– On nestalu Salihu dobro poznaje i uvjeren je da je to ona. Čovjek koji nam je javio da ju je vidio jutros u četiri sata kako hrani pse kaže da Salihu poznaje već osam godina i da dobro zna kako izgleda. Žao nam je što je nije zaustavio -kaže Solak.

Solak: Provjeravamo informacije

  • Solak: Provjeravamo informacije

On dodaje da su u posjedu videozapisa sa rejona u Doglodima na kojima se vidi starija žena kako hrani pse i po izgledu bi mogla biti Saliha.

– Odmah smo stupili u kontakt s njenom porodicom, ali su nam rekli da Saliha nije imala običaj da hrani pse. Volio bih da se potvrdi da je živa. Mi ćemo nastaviti s provjerama i poduzet ćemo sve da se ona pronađe – kazao nam je Solak.

Federalna uprava civilne zaštite, na poziv Civilne zaštite RS, 18. aprila uključila se u potragu za Salihom Omerović, čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica 15. aprila prijavili članovi porodice.

Pročitaj i ovo...
Loading...