Zvorničanin Salim Palić dugogodišnji radnik u Austriji, ovogodišnji odmor proveo je u Zvorniku i ulovio šarana od 25 kilograma.

Salim Palić odmor proveo u Zvorniku i ulovio šarana od 25 kilograma
Salim Palić sa šaranom od 25 kg

Prošle sedmice prilikom lova kod šljunkare na rijeci Drine Palić je ulovio ovaj kapitalni primjerak šarana kojeg vidite na fotografijama.

Prema riječima njegove kćerke koja nam je ustupila ove prelijepe fotografije riba je ulovljena na kukuruz iz konzerve. Dan je bio bogat ulovom kapitalnih šarana, ali je ovaj na fotografiji nejljepši i najveći tog dana.

Ribarenje je tradciija u porodici i svi ukućani rado pecaju, a najviše na Sljunkari gdje i žive.

Borba sa 25 kilograma teškim šaranom trajala je se oko pola sata. Ulovljen je uz pomoć barracuda mašinice. Rekla je Almira za naš portal.

Salim Palić odmor proveo u Zvorniku i ulovio šarana od 25 kilograma
Drinski šarana u rukama Palića

Iskusni sportski ribolovac Salim Palić već je se vratio na svoje radno mjestu u Austriji, a i ovogodišnji odmor začinjen je kapitalnim ulovom drinskog šarana o kojem će vjerovatno sa svojim prijateljima razgovarati do sljedećeg dolaska u BiH.
Rijetke su rijeke kao što je Drina. Bogat i šarolik fond ribljih vrsta kapitalnih primjeraka, kao što posjeduje naša Drina rijedak je primjer u Evropi.

Veća ulaganja u marketing, borbu protiv krivolova, i jačanje infrastrukture preduslov su za razvoj ove vrste turizma za koje Zvornik i Podrinje posjeduju resurs koji rijetko ko ima.

(Zvornicki.ba)