Saobraćajka kod Vozuće: Povrijeđeno devet odbojkašica Slobode i dva vozača

Jedanaest osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se danas u 11.15 dogodila na regionalnom putu Banovići – Zavidovići, u mjestu Vozuća, prenosi portal Tuzlanski.ba.

Saobraćajka kod Vozuće: Povrijeđeno devet odbojkašica Slobode i dva vozača

Prema podacima Operativnog centra MUP-a ZDK, pod još nepoznatim okolnostima sudarili su se dva kombija,  “Iveco” s vozačem V. H. iz Tuzle i VW kojim je upravljao H.T. iz Zenice. U kombiju “Iveco” nalazilo se 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, trenericom Dajanom Hodžić, koje su pošle u Zavidoviće, na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH s ekipom Zavidovića. – Devet povrijeđenih odbojkašica upućeno je u UKC Tuzla, dok je vozač H.T. odvezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

Trenutno nemamo informacija o stepenu povreda navedenih osoba – izjavio je za Fenu  dežurni Operativnog centra MUP-a ZDK. U OK Sloboda rečeno nam je da je pet lakše povrijeđenih odbojkašica pregledano u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, dok su četiri upućene u UKC Tuzla. – Uglavnom se radi o pacijentima s povredama glave, nogu i grudnog koša, ali su svi izvan životne opasnosti – prenosi portal Tuzlanski.ba, na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla.

Vozač Vehbija Hasić iz Tuzle je rekao da godinama prevozi na utakmice odbojkašice i odbojkaše Slobode i da se nikada nije dogodila nikakva nezgoda. Ne sjeća se da je njegovo vozilo na cesti imalo kontakt s drugim kombijem. – U blizini Vozuće osjetio sam jaku bol u stomaku. Na trenutak sam izgubio svijest i ne sjećam se detalja.

S vozilom sam prešao na lijevu stranu i udario u stub. Osjećam bol u grudnom košu, mada se aktivirao “zračni jastuk” i spasio me. Međutim, povrijeđeno je više djevojaka koje su odvezene u hitnu pomoć u Zavidoviće, a odatle u Tuzlu. Bila je policija, vadili su mi krv, a upravo idem u Hitnu da vidim šta mi se desilo – izjavio je vozač Vehbija Hasić.

U Odbojkaškom klubu Sloboda kažu da je prava sreća što nijedna od djevojaka nije ozbiljnije povrijeđena, ali da će im biti pružena sva moguća pomoć za oporavak. Istraga o ovom događaju je u toku.

(Tuzlanski.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...