Općine Sapna i Teočak su među rijetkim općinama u Evropi koje su u novu kalendarsku godinu ušle bez električne energije. Sinoć je oko 19 časova nestalo struje na području obije općine. Struja je došla tek naredne godine oko 9 časova za stanovnike obije općine.

Sapna i Teočak u novu godinu ušle bez električne energije
Sapna

Ovo je izazvalo veliko ogorčenje svih stanovnika ove dvije općine, ali i privrednika, posebno ugostitelja. Još veće nezadovoljastvo izaziva neodgovornost i preuzimanje odgovornosti za prouzrokovanu štetu stanovnicima Sapne i Teočaka.

Prema nezvaničnim informacijama ugostitelji trenutno vrše međusobne konsultacije da podnesu kolektivnu tužbu protiv Elektroprivrede BiH zbog nanesene štete.
Ugostitelji tvrde da su štete ogormne, pored sinoćnjih gubitaka, prouzrokovani su i dugoročni gubici. Kako jedan ugostitelj reče ko će više planirati Novu godinu proslaviti u Sapni i Teočaku?

Pored ugostitelja, gubitke su zabilježili i internet provajderi koji posjeduju predajnike na teritoriju Sapne i Teočaka.

Da li će biti tužbe ili zaokretanja u politici elektroprivrede BiH prema korisnicima u rubnim općinama Federacije BiH saznat ćemo u 2018.godini.

(Zvornicki.ba)