Sarajevo: Pekar ubio gluhonijemog autolimara kada ga je zatekao sa suprugom u svojoj kući

Dežurni kantonalni tužilac izvršio uviđaj.

Detalji ubistva u Otesu: Suprug pucao u Bracu, žena pokušala prikriti zločin

U ilidžanskom naselju Otes prije par dana je došlo do pucnjave u kojoj je stradala jedna osoba, a dvije su privedene, potvrđeno nam je iz Operativnog centra MUP-a KS.

Kako saznajemo, privedene su komšije ubijenog muškarca. Riječ je o supružnicima, a muškarac K. T. je ispalio hice, nakon čega je supruga A. M. pokušala zataškati zločin.

Detalji ubistva u Otesu: Suprug pucao u Bracu, žena pokušala prikriti zločin

Kako se nezvanično saznaje Braco je izvijesno vrijeme bio u ljubavnoj vezi sa A.M., a sve se dešavalo kada bi njen suprug Kemal.T. odlazio uvečer na posao u pekaru gdje je bio zaposlen. Zbog čega se u subotu Kemal vratio iz pekare kući za sada nije poznato.

Kada je zateko Bracu sa svojom suprugom upotrijebio je vatreno oružje i ispalio više hitaca koji su bili kobni po Bracin život. Nakon što su shvatili šta se zapravo dogodilo Kemal i njegova supruga navodno su pokušali zataškati zločin tako što su kazali kako je u pitanju bilo samoubistvo. Međutim, kriminalistički inspektori nakon što su ustanovili da je ispaljeno više hitaca odbacili su ovu mogućnost da bi kasnije supružnici sve priznali policiji.

Tijelo ubjenog Brace pronađeno je na hodoniku kuće što upućuje da je pokušao pobjeći i spasiti se. Komšije i mještani šokirani su ovim događajem jer za autolimara Bracu imaju samo riječi hvale jer je bio pošten, čestit čovjek i vrijedan majstor.

Kažu niko nije mogao pomisliti da bi gluhonjemi autolimar Braco mogao biti nekome ljubavnik. Na mjestu događaja uviđajem je rukovodio dežurni kantonalni tužilac.

(Dnevni avaz)

Pročitaj i ovo...
Loading...