U Zvorniku održan sastanak načelnika PU Zvornik sa komandirom Jedinice granične policije Zvornik i rukovodiocem Službe za poslove sa strancima-Terenskog centra Bijeljina.

Sastanak načelnika PU Zvornik sa komandirom Jedinice granične policije Zvornik i rukovodiocem Službe za poslove sa strancima-Terenskog centra Bijeljina

U prostorijama Policijske uprave Zvornik, danas, 22.11.2017. godine, održan je sastanak načelnika PU Zvornik Gorana Abazovića i njegovih saradnika sa komandirom Jedinice granične policije Zvornik, Mirelom Imamovićem i rukovodiocem Službe za poslove sa strancima-Terenski centar Bijeljina, Aleksandrom Maksimovićem.
Povod sastanka bio je saradnja ovih agencija u smislu uzajamnog pružanja pomoći kao i asistencije u slučajevima otkrivanja i identifikovanja ilegalnih migranata na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, obzirom da je sve učestalija pojava ilegalnih migranata koji ovu teritoriju nastoje iskoristiti kao tranzitno područje ka zemljama zapadne Evrope.

Na sastanku je usaglašeno da je dosadašnja saradnja Policijske uprave sa navedenim agencijama na visokom nivou, kojom prilikom je iskazana spremnost za unaprijeđenje međusobne saradnje u narednom periodu u kojem će biti dogovoreno još ovakvih sastanaka, sa ciljem predupređenja ove pojave i poboljšanja stanja bezbjednosti na ovom području.

(Zvornicki.ba)