Saturday, June 6#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Sastanak Zvizdić – Mujanović za dobrobit u radu Memorijalnog centra Potočari


Prati novosti i na fejsbuku!

Rukovodstvo Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari sastalo se predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem. Predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra mr. Nisvet Mujanović i direktor Službe Memorijalnog centra gdin. Mersed Smajlović danas su se sastali sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine gospodinom Denisom Zvizdićem.

Sastanak Zvizdić - Mujanović za dobrobit u radu Memorijalnog centra Potočari

Na sastanku je razgovarano o organizaciji rada u Memorijalnom centru, trenutnim projektima i aktivnostima u vezi sa obilježavanjem 11.07.2019. godine odnosno dvadeset i četvrte godišnjice od genocida u Srebrenici, planovima ali i eventualnim problemima u realizaciji istih. Predsjedavajući Vijeća ministara dao je punu podršku radu Memorijalnog centra kako kroz Vijeće ministara tako i kroz preporuke kod međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini i prijateljskih zemalja.

„Podrška predsjedavajućeg Vijeća ministara Memorijalnom centru Srebrenica- Potočari je od velike važnosti, naročito u momentu kada se zlonamjerno šalju poruke i politizira sa onim što je svakom Bošnjaku sveto. Cijenimo svačiju podršku, kako domaćih, tako i stranih dužnosnika, kojih je sve više. Kroz realizaciju konkretnih projekata gdin.

Zvizdić je pozitivno opredjeljen da institucionalnim djelovanjem i konkretnom podrškom nastavimo izgradnju
Memorijalnog centra u Potočarima“ istakli su u Memorijalnom centru.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...