Okružni sud u Bijeljini osudio je Milku Katanović (55) iz Zvornika na sedam i po godina zatvora, jer je 14. juna u prizemlju porodične kuće u Karakaju kod Zvornika sekirom usmrtila supruga Vojislava Katanovića (59).

Sedam i po godina zatvora za Milku Katanović koja je ljetos svog muža sjekirom iskomadala
FOTO: Blic.rs

Presuda je rezultat ranije postignutog sporazuma o priznanju krivice. Izricanje presude pratili su jecaji njegove najbliže rodbine, trojice braće i sestre, koji su pre toga pred sudom izjavili da traže maksimalnu zatvorsku kaznu, primerenu za ovako svirepo ubistvo. Podsjećamo da su o ovom gnusnom ubistvu pisali svi mediji u regiji, a vi se možete podsjetiti na isti klikom ovdje!!

Na pitanje sudije traže li materijalnu nadoknadu, oni su izjavili da je šteta već pretrpljena, a sestra ubijenog Vojislava Ranka Đurić izjavila je da “srce trpi i trpeće dok je živa” te da njoj “ne treba nikakva nadoknada štete”.
Presuda je rezultat ranije postignutog sporazuma o priznanju krivice. Izricanje presude pratili su jecaji njegove najbliže rodbine, trojice braće i sestre, koji su pre toga pred sudom izjavili da traže maksimalnu zatvorsku kaznu, primerenu za ovako svirepo ubistvo.

Na pitanje sudije traže li materijalnu nadoknadu, oni su izjavili da je šteta već pretrpljena, a sestra ubijenog Vojislava Ranka Đurić izjavila je da “srce trpi i trpeće dok je živa” te da njoj “ne treba nikakva nadoknada štete”.

Sud je Milki Katanović, ujedno, produžio pritvor. Prilikom donošenja krivičnopravne sankcije, sud je uzeo u obzir sve okolnosti pod kojima je izvršeno ubistvo, kao i nalaz i mišljenje Zavoda za forenzičku psihologiju sa Sokoca, koji je ocenio da je ubistvo izvršeno u stanju privremene duševne poremećenosti.

Obrazlažući izrečenu kaznu, sudija Mensur Đonlić istaknuo je da je ona primerena. Iako je Sudsko veće istaknulo da u ovakvoj situaciji, kada je postignut sporazum o priznanju krivice, niko nema pravo na žalbu, trojica braće ubijenog Vojislava – Mitar, Cviko i Ljubo Katanović te Vojislavova sestra Ranka Đurić najavili su da će se žaliti na izrečenu kaznu, te da će oni pokrenuti novu parnicu.

Otežavajuće okolnosti

Tužilac Vera Lazić, izjavila je nakon presude da će kazna zatvora postići svoju svrhu, navodeći i otežavajuće okolnosti po Milku Katanović, koja je nakon ubistva odnela telo muža na sprat nedovršene kuće te mu odsekla ruke i noge.

Ekstremitete je isitnila u komade, a trup i glavu stavila u torbu i kolicima odvezla u obližnji šumarak i zakopala. Najlonsku mušemu i ćebe s iseckanim delovima ekstremiteta bacila je u kontejner i oni nikada nisu pronađeni.

Protestovali ispred suda

Članovi porodice ubijenog Vojislava, braća, njihove supruge i njegova sestra, protestovali su pre izricanja presude ispred zgrade Suda, tražeći maksimalnu zatvorsku kaznu za Milku Katanović.

Na ispisanim transparentima naveli su: “Nećemo nagodbu – hoćemo suđenje”, “Tražimo maksimalnu kaznu za Milku”, “Milka monstrum”, piše Avaz.

(Blic.rs)