U trinaestom kolu omladinske fudbalske lige BiH, grupa Sjever sastale su se omladinske selekcije FK Podrinje Janja i FK Drina Zvornik.

Šest komada juniora FK Drine za lidersku poziciju u prvenstvu
Juniori FK Drina Zvornik lideri prvenstva BiH, grupa Sjever

Juniori Drine bili su pod imperativom pobjede kako bi zadržali prvo mjesto na tabeli. Drina je imala 25 osvojenih boda na prvom mjestu tabele dok je Podrinje bilo osmo na tabeli.

Utakmica je bila u potpunosti u znaku juniora Drine, odmah po otvaranju utakmice usljedila je ofanziva na gol domaćina u Janji. Igrao se devei minut, poslije kombinacije na desnoj strani juniora Drine, Andrić majstorski izbacuje Čiraka koji probija i nabacuje loptu za Miloševića koji precizno šutira glavom za 1:0.

Šest komada juniora FK Drine za lidersku poziciju u prvenstvu
FOTO: Arhiv

Poslije nekoliko neiskorištenih prilika za Drinu pred protivničkim šesnaestercem se u 12. minuti najbolje snalazi uvijek borbeni Stevanović Rade koji postiže svoj prvi gol u sezoni, a drugi gol za Drinu u ovoj utakmici. Igrao se 17.minutu kada se najbolje u šesnaestercu Janjaraca snalazi Maksimović koji povećava vodstvo na 3:0.Samo što se krenulo sa centra i razmjenilo nekoliko pasova, Maksimović se ponovo našao u idealnoj prilici koju pretvara u svoj drugi a za Drinu četvrti gol na utakmici i postavlja rezultat prvog poluvremena 0:4.
Drina je u drugom kao i u prvom imala više od igre, kontrolisala utakmicu i istu mirno privela kraju. U drugom poluvremenu juniori Drine pogodili sujoš dva puta mrežu domaćeg tima. Prvo je pogodio Tomić u 49.minutu susreta i nastavio svoj golgeterski niz. Do kraja je u igru trener Drine Škiljević poslao sve fudbaleresa klupe.

Priliku s klupe najbolje koristi Maid Kavazović koji u 76.minutu odigrao dupli pas sa Čirakom,koji izbacuje Kavazovića, a ovaj upućuje preciznu povratnu lotu za Čiraka koji prvo lomi jednog fudbalera Podrinja, a potom se namješta i šutira recizno u donji desni ugao golmana Podrinja za konačnih Podrinje-Drina 0:6.

Drina je u ovoj utakmici propustila iskoristiti penal.

Zadovoljan je utakmicom i trener juniora Goran Škiljević, a samoj utakmici za naš portal je izjavio:

Protiv ekipe Podrinje Janja smo ušli veoma motivisano i u 9. minuti smo postigli prvi pogodak sto nam je olakšalo put do pobjede.

Šest komada juniora FK Drine za lidersku poziciju u prvenstvu
Škiljević

Objektivno, juniori Drine su bili za klasu bolja ekipa  na terenu u svim segmentima fudbalske igre. Prvo poluvreme smo vodili sa 4:0, drugo poluvreme smo imali sve u svojim nogama i posjed lopte i pas igru i postigli još dva gola.

 Mojoj ekipi čestitam na pobjedi i pristupu samoj utakmici, a ekipi Podrinja zelim srece u nastavku prvenstva. Rekao je Škiljević.

Kapiten Drine Marko Andrić je o utakmici rekao:

Šest komada juniora FK Drine za lidersku poziciju u prvenstvu
Kapiten Andrić na terenu

Odmah na početku utakmice pokazali smo da smo došli po 3 boda i preuzeli terensku inicijativu. Kao ekipa odigrali smo odlično i nije bilo teško zabiti 6 golova. Kao kapiten sam ponosan na timski duh i gru mojih saigrača u Janji.
Mi moramo sve ovo što prije zaboraviti i okrenuti se sljedećoj utakmici koja je ujedno u derbi prvenstva i očekujemo pobjedu. Rekao je Andrić.

Asistent prvog i strijelac posljednjeg gola na utakmici bio je brzonogi krilni napadač jjuniora Drine Ragib Čirak. O samoj utakmici Čirak je rekao:

Bila je to očekivana pobjeda, s tim da smo se pribojavali ove utakmice jer se upravo na ovakvim utakmicama mogu izgubiti bodovi koji bi kasnije bili od presudnog značaja na konačan poredak na tabeli.

Šest komada juniora FK Drine za lidersku poziciju u prvenstvu
Čirak prati loptu

Drago mi je zbog gola i asistencije, ali sve to ne bi bilo moguće da nemam saigrače koji su prave drugarčine na terenu i van terena. Rekao je za naš portal Čirak.

Drinini juniori se poslije 13 kola nalaze se na čelu tabele juniorske lige grupa Sjever sa 28 osvojenih bodova. U sljedećem kolu igraju jednu od najvažnijih utakmica u sezoni, a možda i najvažniju. U Zvornik dolazi prvi pratilac na tabeli, ekipa Gradine koja ima dva boda manje od Drine i utakmicu manje.

(Zvornicki.ba)