Friday, May 29#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Sinoć hapšenje zbog prvog napada na zvorničke policajce u ovoj godini, dvojica iz Osmaka uhapšena


Prati novosti i na fejsbuku!

Sinoć je u centru Zvornika u kasnim satima zabilježen prvi napad na zvorničke policajce u 2019.godini. Dva mladića iz Osmaka su zbog napada uhapšena i sporvedena u policijsku stanicu Zvornik. Sve je počelo jedan sat iza ponoći kada je jedan od mladića narušavao red i mir u centru grada. Nakon što su policajce stigli na lice mjesta i pokušali legitimisati 23godišnjeg mladića koji je pravio galamu isti je napao na policajce i nanio im povrede. Dok je nasilnik hapšen, drugi mladić takođe iz Osmaka, napao je na policajce pa je i on savladan i uhapšen.

Sinoć hapšenje zbog prvog napada na zvorničke policajce u ovoj godini, dvojica iz Osmaka uhapšena
FOTO: Ilustracija

Izuzetno visoke kazne su predviđene za napad na službeno lice prilikom vršenja dužnosti. Za očekivati je da Sud u ovom slučaju bude brz i efikasan kako bi u budućnosti zaštitio službena lica, ali i javni red i mir na ulicama Zvornika i naseljenih mjesta. Iz Policijske uprave Zvornik su o ovom slučaju saopštili:

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, lišili su slobode lice inicijala S.S. (1996) iz Osmaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Zvornik su, 10.01.2019. godine oko 01,30 časova, u ulici Patrijarha Pavla, grad Zvornik, zatekli lice S.S. koje je narušavalo javni red i mir vikom i galamom. Prilikom legitimisanja, lice je odbilo zakonito naređenje policijskih službenika i tom prilikom fizički napalo policijske službenike PS Zvornik, nanjevši im tjelesne povrede.

Prilikom lišenja slobode lica S.S., došlo je do vrijeđanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje od strane lica M.L. (1993) iz Osmaka, koje je lišeno slobode i prema njemu će biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Policijski službenici nastavljaju sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

U toku 2018. godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala šest slučajeva napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...