Posmrtni ostaci za koje porodica sumnja da pripadaju Mariji Knežević (32), koja je nestala prije godinu, ukopani su bez oznaka na lokalnom groblju Okruglić u Gornjoj Tramošnici kod Pelagićeva, potvrdili su nam mještani ovog posavskog sela.

 Skelet djevojke ukopan u neoznačenom grobu

Uzet uzorak

– Ostaci su u jednoj vreći ukopani. Roditelji su joj se vratili u Zagreb, gdje žive. Čekaju nalaze DNK analize i, kada se potvrdi da je to Marija, onda će se obaviti sahrana – kazala nam je poznanica Marije Knežević.
Ženski kostur s odvojenom glavom pronađen je u razrušenoj kući 26. novembra, a roditelji Petar i Danica Knežević prepoznali su odjeću kćerke Marije. Mještane i dalje hvata jeza pri samoj pomisli na misterioznu smrt njihove komšinice te i dalje izbjegavaju prolaziti pored napuštene kuće, u kojoj je njen skelet pronađen.

Kuća u kojoj je pronađen obezglavljeni kostur

Obdukciju je obavio patolog Ljubomir Curkić 28. novembra. On kaže da nije bilo moguće utvrditi uzrok smrti.

– Ne može se ni potvrditi ni isključiti nasilna smrt, jer nema mekih tkiva, a na kostima nema nikakvih oštećenja. Skelet ne može dati uzrok smrti. Kostur je bio skoro kompletan, nedostaju pojedine kosti. Starost odgovara ovoj djevojci, a uzet je koštani uzorak za DNK analizu – kazao nam je dr. Curkić.

Knežević: Nestala prije godinu

Razdvojene kosti 

On pojašnjava da su se kosti razdvojile jer nije bilo mekih tkiva te je tako glava bila odvojena od tijela.

– Neke dijelove odjeće prepoznala je rodbina, to je rađeno u MUP-u. Čujem da je pri identifikaciji rodbina potvrdila da je to njeno tijelo. Istražitelji su mi rekli da je pored kostiju pronađen nož, ali bez mekih dijelova tijela ne može se utvrditi je li smrt bila nasilna ili prirodna – pojasnio je dr. Curkić.
Posljednja poruka 
Marija Knežević je u Gornjoj Tramošnici živjela s bakom Jelicom. Kada je baka prebačena na liječenje u Univerzitetski klinički centar Tuzla, Marija je nestala i otad je niko nije vidio. Marija je tog 30. novembra 2016. godine majci Danici poslala svoju posljednju poruku da joj je mobitel u kvaru i da se neće moći javljati.

(Avaz)