Službenica Vlade RS uhapšena zbog pronevjere 64.000 KM

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Banjalučanke M.G. koja je osumničena za 14 krivičnih djela, između ostalog i za pronevjeru 64.000 KM.

Službenica Vlade RS uhapšena zbog pronevjere 64.000 KM
FOTO: Ilustracija

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je riječ o Milani Grujić, radnici u Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite RS.

Šest krivičnih djela za “Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave”, šest krivičnih djela “Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti” i krivična djela “Zloupotreba položaja odgovornog lica” i “Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja” .

“M.G. se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 2015. do jula 2018. godine, obavljajući poslove službenika za obračun ličnih primanja i naknada, u jednom od ministarstava Vlade Republike Srpske, prilikom unošenja podataka u računarsku aplikaciju za obračun plata, nakon završene kontrole ispravno obračunate plate, vršila korekciju kod obračuna svoje plate. Osumnjičena je u aplikaciji u dijelu ‘dodatak na platu’ unosila mimo zakonskog propisa različite novčane iznose za svaki mjesec, kao i korekciju svog utvrđenog koeficijenta, čime je protivpravno ostvarila imovinsku korist u iznosu od oko 64.400,00 KM”, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Takođe, M.G. se sumnjiči da je u vremenu od 2016.-2018. godine godine prilikom podnošenja zahtjeva za kredit kod mikrokreditnog društva i banaka iz Banjaluke, dostavljala falsifikovane platne liste o ostvarenom primanjima, te dovela u zabludu službenike da odobre kredit u ukupnom iznosu od oko 145.000 KM.

(Nezavisne)

Podijelite nas :