Službenici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili nasilnika bjegunca

Prethodna radna sedmica bila je radna za službenike Jedinice granične policije Zvornik. Pored zvorničkih graničara i drugi pripadnici Granične policije BiH imali su hapšenja.

Službenici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili nasilnika bjegunca
FOTO: Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Zvornik 24.1.2019. lišili su slobode M.P. (1993.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“. Bh. državljanin kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Bratunac i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Isti dan u Orašju Službenici Jedinice granične policije oduzeli su dvije krivotvorene vozačke dozvole Makedonije na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. Otkrivene su pregledom BMW-a, makedonskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao D.L. (1983.), državljanin Makedonije.

Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krivotvorenje isprave“ državljanin Makedonije lišen je slobode i uz izvještaj o krivičnom djelu bit će predat pomenutoj instituciji.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...