Smijenjen trener FK Drina Srđan Bajić, oglasila se i uprava

Nakon poraza FK Drina Zvornik na gostovanju kod tima Sutjeske u Foči, Uprava kluba smijenila je šefa stručnog štaba Srđana Bajića koji je na početku sezone doveden kao dugoročno rješenje za zvorničku Drinu. Pomalo nevjerovatno, ali su ovaj put iz FK Drina Zvornik uputili saopštenje za javnost o svom potezu. U nastavku prenosimo saopštenje:

Smijenjen trener FK Drina Srđan Bajić, oglasila se i uprava
Srđan Bajić došao na mjesto šefa struke bez medijskog predstavljanja, otišao uz saopštenje za javnost

Ispadanjem Drine iz Prve lige Republike Srpske, prestala je saradnja kluba sa trenerom Aleksandrom Vasićem, pa je uprava kluba bila primorana da traži drugo rješenje na trenerskoj klupi. Izbor je pao na Srđana Bajića, iskusnog trenera koji posjeduje potrebnu licencu za rad i koji je ranije vodio Drinu kao šef stručnog štaba.

U ljetnjem prelaznom roku desile su se određene promjene i u igračkom kadru. Ekipu su napustili Slađan Stupar, Ognjen Stjepanović i golman Marko Bogičević, a u Drinu su stigli Borisav Erić, Darko Boričić, Stefan Todorović i Srđan Pavlović, koji je ubrzo napustio klub, a stigao je Ognjen Pljevaljčić.

Pripreme su počele 10. jula sa ambicijama da se Drina bori za povratak u Prvu ligu. Svi uslovi za uspješan rad ekipe su obezbjeđeni, igrački kadar je bio sasvim zadovoljavajući po kvalitetu u odnosu na druge ekipe pa se Drina s pravom ubrala u favorite za prvo mjesto uz ekipe Leotara iz Trebinja i Sutjeske iz Foče koja je takođe ispala iz Prve lige.

Međutim, već na startu prevenstva desio se poraz u Čajniču od ekipe Stakorine. Bio je to pravi šok za fudbalsku javnost jer se smatralo da ovakva ekipa ima jedinog pravog rivala u ekipi Leotara, i da do utakmice sa Trebinjcima, treba redovno da pobjeđuje. Razlog više za vjerovanje u uspjeh Drine, leži u činjenici da druge ekipe nemaju ovakav stručni i igrački kadar ni plate igrača koje su zadržane iz vremena kada je Drina bila član Prve lige Republike Srpske.

Vjerovalo se da je taj poraz u prvom kolu prolazna slabost i da će u nastavku biti znatno bolji rezultati. Međutim novi šok se desio već u trećem kolu u Brčkom kada je protiv realno slabije ekipe “Ilićke 01” osvojen samo bod, čime je Drina već u startu zaostala pet bodova za Leotarem.

Očigledno je da se trener Bajić uz neosporne trenerske kvalitete, nije postavio kako treba u odnosu na igrače. Nije imao neophodan autoritet, vladala je nedisciplina na treninzima i na utakmicama, što se odražavalo na rezultate.

Uprava nije htjela odmah da reaguje i smjeni trenera Bajića, ali mu je skrenuta pažnja da se ne bi smio desiti novi rezultatski neuspjeh i bodovni zaostatak u odnosu na vodeće ekipe.

Međutim upozorenja nisu dala rezultate pa je već u sedmom kolu Drina doživjela i drugi poraz i to u Foči od ekipe Sutjeske. Na toj utakmici, porazu od 5:2 doprinjela je nezdrava atmosfera u ekipi, bilo je varnica na relaciji trener – igrači, pa se i nije mogao izbjeći ubjedljiv poraz.

Smatrajući da više nema prostora za gubljenje bodova jer će se stvoriti zaostatak u odnosu na vodeće ekipe koji se neće moći nadoknaditi, uprava kluba je bila primorana da smjeni trenera Bajića. Uprava kluba smatra da ovo treba da bude pozitivan znak i za igrače koji snose veliku odgovornost jer nisu dali rezultate koje su objektivno mogli i koji se od njih očekuju. Na upravi ostaje da pod hitnio pronađe novo rješenje na trenerskoj klupi jer je prvenstvo odmaklo i moraju se ostvarivati daleko bolji rezultati.

Ambicije kluba su i dalje povratak Drine u Prvu ligu a to se može postići daleko boljim radom svih igrača koji imaju najbolje uslove za rad u odnosu na sve ekipe Druge lige.

UPRAVA FK DRINA

Pročitaj i ovo...
Loading...