Saturday, June 6#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Spisak lokacija stacionarnih radara koji će biti postavljeni na području Bijeljine


Prati novosti i na fejsbuku!

Skoro svi putni pravci na izlazu iz Bijeljine biće pokriveni stacionarnim radarima koji će od naredne godine biti postavljeni na području Policijske uprave Bijeljina, saznaje portal InfoBijeljina.

Spisak lokacija stacionarnih radara koji će biti postavljeni na području Bijeljine
Podsjećamo, oko dvanaest stacionarnih radara biće postavljeno na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina, a mi vam donosimo najizvjesnije lokacije na kojima će biti montirani.

„Kada je riječ o magistralnim putevima, odnosno izlazima iz grada, naizvjesnije lokacije na kojima će biti postavljeni radari su u Dvorovima, Balatunu, Čađavici, Pavlovića putu, Patkovači i možda u Hasama. Postoji ideja da se u još dvije prilazne ulice u gradu postave radari, ali o tome se još razmatra“, rekao je izvor portala InfoBijeljina.

Kako InfoBijeljina nezvanično saznaje, radar bi mogao biti postavljen i u Ulici mučenika Romanovih, kod manastira Svete Petke, u naselju Pet jezera.

„Kada je riječ o odabiru lokacija, vodilo se računa o tome da se radari postave na brojne opasne dionice, na kojima su se događale saobraćajne nesreće. Postavljanjem stacionarnih radara želimo da doprinesemo većoj bezbjednosti saobraćaja na području naše uprave. Znamo da je brzina jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda i da su posljednice zbog brze vožnje uglavnom najteže“, dodao je izvor za InfoBijeljina.

Neke od osnovnih funkcija stacionarnog sistema za kontrolu saobraćajnih prekršaja su detekcija i snimanje prekoračenja brzine, detekcija i snimanje prolaska na crveno svjetlo te automatsko prepoznavanje registarskih oznaka vozila.

Portal InfoBijeljina je takođe saznao, da će na području naše Policijske uprave radari biti postavljeni i u Ugljeviku, Priboju kod Lopara, Pelagićevu i Šamcu.

Nabavkom većeg broja stacionarnih radara policija će kvalitetnije vršiti kontrolu kretanja brzine te će sankcionisati nesavjesne vozače.

(Infobijeljina)

Podijelite nas :

loading...