Sportske igre mladih u Zvorniku okupile stotine mališana

U Zvorniku su odigrane Sportske igre mladih na kojima su se takmičila djeca u malom fudbalu, košarci, odbojci, atletici i igri „između dvije vatre“.

Sportske igre mladih u Zvorniku okupile stotine mališana

Savjetnik gradonačelnika Ognjen Pavlović je, otvarajući igre, istakao da su Sportske igre mladih manifestacija koju Gradska uprava svake godine podržava jer, kao i drugi slični događaji, mogu da motivišu djecu da se bave sportom i da se razvijaju u zdravom i pozitivnom duhu.

Sportske igre mladih u Zvorniku okupile stotine mališana

Ena Jašić Šurković, pr menadžer igara, istakla je zadovoljstvo što Sportske igre madih i ove godine „uživaju podršku gradskih vlasti“.

– Danas djeca imaju priliku da provedu sasvim drugačije dan nego inače, jer je ovo sportski dan kada se oni takmiče, druže i zabavljaju. Oni koji pobijede u Zvorniku imaće priliku da učestvuju na velikom finalnom takmičenju igara u Sarajevu gdje će odmjeriti snage sa dječacima i djevojčicama iz ostalih 37 gradova u BiH, a nakon toga, svi oni koji pobijede u Sarajevu predstavljaće našu državu na Međunarodnim sportskim igrama mladih u Splitu gdje će se takmičiti protiv mališana iz Srbije i Hrvatske – rekla je Jašić-Šurković.

Dejan Gajić, koordinator Sportskih igara u Zvorniku, istakao je da je ovo deveta godina kako se igre odigravaju u Zvorniku, te da su okupile oko 1.000 dječaka i djevojčica.

Sportske igre mladih u Zvorniku okupile stotine mališana

– Mislim da je ovo najveća i najljepša sportska priča u BiH i hvala Gradskoj upravi što su prepoznali njen značaj i što svake godine pružaju podršku – rekao je Gajić.

Više fotografija pogledajte KLIKOM OVDJE!

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :