Ovog vikenda u Zvorniku će biti pravi sportski vikend, a svi sportski dueli odigrat će se u velikoj sportskoj dvorani sportskog centra.

Sportski vikend u Zvorniku, provedite slobodno vrijeme uz najbolje što ovaj grad ima
FOTO: Arhiv

Obnovljeni podovi i sanirani krov uz nove sijalice  u sportskom centru i sportiste raspoložene za nove pobjede, garantuju cjelodnevne užitke u sportskom nadmetanju.

U subotu  prvi led probijaju pioniri KK Zvornik-Basketa, ujutru od 10 sati na parket zvorničke sportske dvorane istrčat će pioniri KK Zvornik-Basketa i KK Budućnosti Bijeljina. Poslije pionira slijede utakmice kadeta i juniora.
Prošlogodišnji učesnici najelitnijeg omladinskog košarkaškog prvenstva u BiH juniori KK Zvornik-Basket nastupaju poslije 12 sati.

Nakon košarkaša slijede odbojkaši. Odbojkaši Drine jure teću pobjedu u  prvenstvu RS i priključak za vrhom i prve dvije neporažene ekipe. Utakmica OK Drina – OK Gradiška počinje u 16i30 u velikoj dvorani RSC-a Zvornik.

Pored muške ekipe OK Drina ovog vikenda nastupa i prvi tim žeskog odbojkaškog kluba, kao i pionirke. Na zvaničnoj  facebook stranici OK Drina sve je detaljno objašnjeno.

Sportski vikend u Zvorniku, provedite slobodno vrijeme uz najbolje što ovaj grad ima

Subota se završava otvaranjem košarkaškog prvenstva RS. Ujedinjeni tim košarkaškog kluba Drine i Principa ove sezone nastupat će pod imenom OKK Drina-Princip i u subotu od 19 sati igra prvu utakmicu u prvoligaškom karavanu portiv ekipe KK Sokolac.

Košarkašii odbojkaši najavljuju maksimalno zalaganje i trud na terenu i da će sve učiniti da upišu nove pobjede u prvoj ligi RS-a. Stranicu košarkaša Drine-Princip možete pratiti klikom ovdje!!

Sportski vikend u Zvorniku, provedite slobodno vrijeme uz najbolje što ovaj grad ima

Nedjelju započinju od 12 sati odbojkašice pionirke OK Drina protiv vršnjakinja iz Han Pijeska, a nastavljaju seniorke Drine prvom utakmicom u drugoj ligi RS protiv tima OK Libero iz Bijeljine od 14 sati i 30 minuta.

Sportski vikend završavaju naši rukometaši koji dočekuju neugonu ekipu Borac II iz Banjaluke od 18 sati u nedjelju 22.10.2017.g.

VIšestruki šampioni RK Drina Zvornik
VIšestruki šampioni RK Drina Zvornik
Vjerujemo da će većina Zvorničana imati slobodnog vremena za vikend. Iskoristite ga na najbolji način, prošetajte sa svojom porodicom, djecom do sportske dvorane Zvornika na neki od najavljenih mečeva.

Pred svojom djecom aplaudirajte zvorničkim sportistima, pohvalite ih za trud, naučite djecu da se trud i rad cijene i podržavaju od svih normalnih ljudi.

Uživajte u predstavima virtuoza sa oddbojkaškim, košarkaškim i rukometnim loptama.

(Zvornicki.ba)