Spriječeno krijumčarenje sitne stoke iz Srbije u BiH na području Zvornika

Policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik, radeći na sprečavanju krijumčarenja preko državne granice, 12. aprila 2019. godine, spriječili su krijumčarenje 15 grla sitne stoke (jagnjadi) iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Spriječeno krijumčarenje sitne stoke iz Srbije u BiH na području Zvornika

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora u graničnom pojasu na području Zvornika. U vezu s ovim događajem, dovode se bh. državljani protiv kojih će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Otkriven falsificirani dokument Portugala

Policijski službenici JGP-a Brod, 13. aprila 2019., otkrili su falsificiranu ličnu kartu Portugala na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod. Spomenuti dokument na uvid je dala osoba afroazijskog porijekla, a u razgovoru s našim službenicima izjavila je da dolazi iz Libije. Strani državljanin kontroliran je u autobusu koji saobraća na relaciji Istočno Sarajevo – Beč. Predat je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, saopšteno je iz Granične policije BiH.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...