Spriječeno krijumčarenje sitne stoke preko Drine u Zvorniku

Radeći na sprečavanju krijumčarenja preko državne granice, službenici JGP-a Zvornik, 26. marta 2019., spriječili su krijumčarenje 12 grla sitne stoke (jagnjadi) iz Republike Srbije u BiH. Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora u graničnom pojasu na području Zvornika. U vezu s ovim događajem, dovode se dvojica bh. državljana protiv kojih će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Spriječeno krijumčarenje stine stoke preko Drine u Zvorniku

Bh. državljanin lišen slobode zbog prevare

Službenici JGP-a Orašje, 26. marta 2019., lišili su slobode S.B. (1989.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela „prevara“. Bh. državljanin kontroliran je pri izlasku iz naše zemlje na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima FUP-a.

Na području Gacka spriječeno krijumčarenje 17 ilegalnih migranata
Službenici Jedinice granične policije Trebinje, 25. marta 2019. godine, spriječili su krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu. Otkriveni su u graničnom pojasu na području Gacka. Jedna grupa migranata otkrivena je graničnom kontrolom Golfa i Audija, bh. nacionalnih oznaka, dok je druga grupa uočena nadzorom granice na spomenutom području.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje ljudi“, prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, lišeni su slobode vozači A.S. (1992.) i E.K. (1975.), državljani BiH. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Tužilaštvu BiH.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Iraka. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pročitaj i ovo...
Loading...