Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović rekao je da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik stabilno i zadovoljavajuće, jer nije bilo događaja koji bi uznemirili javnost.

Stanje bezbjedjednosti stabilno i zadovoljavajuće na području PU Zvornik

On je rekao da će Policijska uprava Zvornik, u okviru akcije Ministartvo unutrašnjih poslova Republike Srpske do 20. januara naredne godine zbog veće frekvencije vozila i građana, sprovoditi mjere pojačanih aktivnosti u očuvanju javnog reda i mira i bezbjednosti na svom području.
Načelnik Sektora krim policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da je u novembru iz oblasti kriminaliteta evidentirano 77 krivična djela, što je više za 11 odsto u odnosu na novembar prethodne godine.

„Među ovim krivičnim djelima najbrojnija su krivična djela opšteg kriminaliteta kojih je bilo 66, dok su tri bila iz oblasti privrednog kriminaliteta, dva iz oblasti zloupotrebe opojnih droga , te po četiri krivična djela iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i onih koja su kažnjiva po krivičnom zakonu BiH“, rekao je Savić.

On je na naveo da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeto 68 izvještaja protiv 66 lica, među kojima je bilo 12 povrtanika i pet maloljetnika.

Savić je dodao da je u novembru evidentirano 19 krivičnih djela krađe i 13 krivičnih djela teške krađe, te po tri krivična djela utaja i oduzimanje tuđe stvari, među kojima je bilo jedno otuđenje motornog vozila.

Kada je u pitanju bezbednost saobraćaja načelnik Sektora policije Vladan Vasilić rekao je da je u novembru evidentirana 51 saobraćajna nezgoda, što je više za devet u odnosu na novembar 2016. godine.
„Od ukupno 12 saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima, bila je jedna saobraćajna nesreća sa jednim poginulim licem, dok su tri saobraćajne nezgode bile sa teško i osam sa lakše povrijeđenim licima“, rekao je Vasilić.

On je dodao da je u novembru na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik kontrolisano 3.359 vozila i vozača i evidentirana 1.592 prekršaja zbog kojih su izdata 1.499 prekršajna naloga.

„Iz saobraćaja su isključena 62 vozila, dok su 132 vozača isključena iz saobraćaja, od kojih je 109 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola“, istakao je Vasilić.

(radiosovit)