Starica zadobile povrede prilikom požara na zgradi u Srebrenici, komšije spašavali staricu među njima i Alija Tabaković (FOTO+VIDEO)

Policijskoj stanici Srebrenica, 13.12.2019. godine oko 13,30 časova, prijavljeno je da je došlo do požara na stambenoj zgradi u ulici Milivoja Mičića, opština Srebrenica, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik. Povrede u ovom požaru zadobila je starica koja se našla u zapaljenom stanu. Zahvaljujući brzoj reakciji komšija iz zgrade, starici je spašen život. Prema riječima očevidaca ove nesreće među komšijama koji su spašavali staricu i pomagali u gašenju požara vatrogascima bio je i Alija Tabaković predsjednik SDA Srebrenica i aktuelni delegat u Vijeću naroda Skupštine RS. Pitali smo Tabakovića za izjavu o ovom događaju, ali je on to odbio istakavši da je radio samo ono što je dužnost svakog komšije koji su pokazali da je komšija najpreči. Oni koji su stigli na lice mjesta tvrde da su se učesnici u akciji dobro nagutali dima, ali da osim nesretne starice drugi nisu zadobili povrede.

Starica zadobile povrede prilikom požaru na zgradi u Srebrenici, komšije spašavali staricu među njima i Alija Tabaković (FOTO+VIDEO)

Na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Srebrenica i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica koji su lokalizovali požar, prilikom čega je sedamdesetogodišnjakinja zadobila tjelesne povrede. Povrijeđena je prevezena u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik radi ukazivanja ljekarske pomoći. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Starica zadobile povrede prilikom požaru na zgradi u Srebrenici, komšije spašavali staricu među njima i Alija Tabaković (FOTO+VIDEO)

Uviđaj će biti izvršen od strane policijskih službenika Policijske uprave Zvornik, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Fotografije i videozapis napravio Ajdin iz Srebrenice.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...