Izazovi sa kojima se susreću srednjoškolci i mogućnosti za unapređenje srednjeg obrazovanja u Republici Srpskoj bile su teme sastanka ministra prosvjete i kulture RS, dr Dane Maleševića sa predstavnicima Mreže savjeta učenika Republike Srpske. Ispred Savjeta učenika RS prisustovao je i društveno aktivni srednjoškolac Ivan Manojlović iz Zvornika

Susret srednjoškolaca sa ministrom, ispred Savjeta RS prisustovao učenik Ivan Manojlović iz Zvornika

Predsjednica Mreže savjeta učenika Olga Štaka upoznala je ministra Maleševića o planiranim aktivnostima u školskoj 2017/18. godini. Pozdravljajući inicijative učenika, kojima je cilj poboljšanje srednjoškolskog obrazovanja,
ministar Malešević je predstavio nova rješenja koja donosi Zakon o srednjem obrazovanju i  vaspitanju.

Prema njegovim riječima, jedna od najbolje ocijenjenih novina u Prijedlogu zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju je stručno obrazovanje i uvođenje obavezne praktične nastave u trajanju od dvije sedmice u preduzećima koja se bave onim za šta se učenici školuju.
«Ministarstvo prosvjete i kulture nastoji da inicira i podrži saradnju srednjih škola i poslodavaca jer je važno da učenici određenih zanimanja po izlasku iz škole budu u potpunosti osposobljeni da rade ono za šta su se školovali», rekao je ministar Malešević.

Predstavnici Mreže savjeta učenika Republike Srpske podržali su nastojanja Ministarstva da poboljša praktičnu nastavu u srednji stručnim i tehničkim školama.

Ivan Manojlović je za naš portal o sastanku sa minisrom rekao: “Razgovarali smo o ozbiljnim temam, iznijeli smo ozbiljne prijedloge koji će poboljšati naše obrazovanje, iskreno se nadam da će sve ubrzo realizovati kako bi se kvalitet srednjoškolske nastave podigao na jedan veći novi.” Rekao je Manojlović.

(Zvornicki.ba)