Brat i sestra, Petar Spremo i Olivera Spremo Popović, kao i Oliverin muž profesor Ljubiša Popović su sinonim za muziku u Zvorniku. Svi su članovi prvog zvorničkog prjevačkog društva “Izvornik”. Petar i Olivera su “prve violine” ovog društva, a profesor Popović je dirigent i vođa društva.

Topla priča o jednoj zvorničkoj porodici kojoj je život ispunjen muzikom
Sretna porodica

Olja je završila Pedagošku akademiju i zaposlena je u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”. Olja najviše voli da pjeva domaću i stranu pop muziku, starogradske, ruske i ciganske pesme i staru narodnu muziku. Skoro na svakom koncertu uzme u ruke i gitaru.

– Naši, otac Dušan i majka Vida, bili su muzički nadareni. Bili su članovi Kulturno-umetničkog društva u Zvorniku, gde su se i upoznali. Tata je svirao gitaru, a mama igrala u folkloru. Deda po ocu Petar je svirao prim, pjevao u crkvenom horu, pa smo posle njega i tata, ja i brat Pero, takođe pevali u crkvi – kaže Olja.

Ljubiša Popović je diplomirani muzički pedagog, zaposlen je kao profesor klavira u Osnovnoj muzičkoj školi “Vojin Komadina” u Zvorniku. Umjetnički je rukovodilac društva “Izvornik”, a pored klavira svira i harmoniku.

– Moj sin Nemanja je počeo da svira u “Izvorniku” a po preseljenju u Sombor, nastavio je da se bavi muzikom u raznim klubovima. Perina ćerka Jovana takođe je nasledila muzički gen. Prva je u Muzičkoj školi u Zvorniku 2008. godine nagrađena za solo pevanje na takmičenju u Banjaluci. Neretko, svi se sastanemo u Zvorniku, napravimo mali koncert i sviramo sa prijateljima za svoju dušu, jer je muzika sastavni deo naših života – kaže Olja.

Petar Spremo, vodeći muški solista u “Izvorniku”, stasom, a bogami i glasom, podseća na slavnog tenora Lučana Pavarotija, pa ga prijatelji u šali zovu “zvornički Pavaroti”. Ovaj ugledni Zvorničanin je višestruko obrazovan, ali je srce poklonio muzici. Počeo je u Crkvenom horu “Sveti Vladika Nikolaj Velimirović”. Dilomirani je ekonomista i teolog.

Izvor: Večernje novosti