Friday, May 29#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Turska kompanija “Majdenim” počinje proizvodnju u Malom Zvorniku, posao za 200 radnika


Prati novosti i na fejsbuku!

Turska kompanija “Majdenim” za mjesec dana počeće proizvodnju u Malom Zvorniku. Naredne nedelje u prostorijama fabrike trebalo bi da počne obuka za prvih 70 radnika, a dok kraja godine, prema obećanju investitora, posao će dobiti 200 radnika. Povodom početka proizvodnje tekstila u Malom Zvorniku predstavnici turske kompanije “Majdenim” sastali su se sa rukovodstvom ove opštine, i razgovarali o detaljima dalje saradnje. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavnje, filijale u Loznici i ispostave u Malom Zvorniku, kao i direktorka sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić.

Turska kompanija “Majdenim” počinje proizvodnju u Malom Zvorniku

Kako je rečeno, planirano je da do kraja godine posao u firmi Majdenim dobije 180 radnika u proizvodnji i 20 u menadžmentu, a do kraja 2020. godine firma bi trebalo da ima ukupno 300 radnika. Prijem prvih 70 radnika i obuka bi trebalo da počnu naredne nedelje, u utorak ili sredu, a prema riječima direktora Berata Išeširija u narednih mesec dana fabrika bi trebalo da počne sa radom.

Turska kompanija “Majdenim” je prvi veliki investitor u Malom Zvorniku posle čak pedeset godina. Predsednik opštine Zoran Jevtić, zahvalio se investitorima što su se opredjelili da ulože svoj kapital i na taj način podignu privrednu aktivnost čitavog regiona. Vlada Republike Srbije u opremanje hale, u industrijskoj zoni u Malom Zvorniku, uložila je više od 100 miliona dinara.P rijem radnika i obuka će biti organizovana u saradnji sa NSZ, a jedan od uslova za primanje u stalni radni odnos je da lica budu na evidenciji nezaposlenih najmanje šest mjeseci. Turska firma Majdenim d.o.o. u Malom Zvorniku će koristiti povlastice koje podjednako važe, kako za domaće, tako i za strane investitore.

(Osvit)

Podijelite nas :

loading...