Tužilac Medić: Još se prikupljaju podaci o rudarskoj nesreći kod Srebrenice

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina Mira Medić izjavila je danas Srni da je pokrenuta istraga i da se još prikupljaju podaci o rudarskoj nesreći u jami “Braćan” kod Srebrenice u kojoj su poginuli rudari Slaviša Žugić /44/ i Branislav Ostojić /30/.

Više detalja o rudarskoj nesreći u Srebrenici, jedan od rudara je iz Zvornika
Medićeva kaže da je policija obavila uviđaj, inspektori izvršili kontrolu na licu mjesta i da je poznato da se zemlja obrušila na rudare koji su radili na utvrđivanju podgrada.

Ona navodi da je istraga tek počela i kada budu pribavljeni svi neophodni elementi i utvrđene činjenice koje su dovele do nesreće, odlučiće se da li će biti pokrenut krivični postupak.

“O tome je rano govoriti jer je tek započet postupak utvrđivanja da li je bilo propusta u radu, ima li elemenata krivičnog djela i ko je, eventualno, odgovoran da bi se na osnovu tih saznanja i ocjena donijela odluka o pokretanju krivičnog postupka”, rekla je Medićeva.

Rudari Slaviša Žugić iz Milića i Branislav Ostojić iz Zvornika poginuli su u petak, 22. marta, u rudniku boksita “Braćan”, koji se nalazi na području opštine Srebrenica, kada se na njih obrušila veća količina materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika.

(Nezavisne)

Pročitaj i ovo...
Loading...