Friday, June 5#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

U Kalesiji sutra dan žalosti i dženaza za poginulu bivšu reprezntativku BiH


Prati novosti i na fejsbuku!

Općinski načelnik Sead Džafić sutra (petak 05.01.2017) proglasio je Danom žalosti na području cijele općine Kalesija zbog pogibije tri osobe u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć na dijelu regionalnog puta Međaš-Živinice u mjestu Vukovije Gornje.

U Kalesiji sutra dan žalosti i dženaza za poginulu bivšu reprezntativku BiH

U ovoj nesreći smrtno su stradale E. Sinanović rođena 27.09.1982.godine, A. Hamzić rođena 12.10.1959.godine i A. Hamzić rođena 18.03.1962.godine iz Miljanovaca.

Dženaza i posljednji ispraćaj za Ernu Sinanović biće sutra u kalesijskom naselju Miljanovci poslije 13 sati, dok će dženaza i ispraćaj za druge dvije smrtno stradale osobe biti najverovatnije u subotu.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.
Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji sa područja Općine Kalesija svoje programske šeme prilagoditi Danu žalosti.

Pogledajte i prilog RTV TK o stravičnoj nesreći u Kalesiji:

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...