Udruženje građana porijeklom iz Križevića (UG PiK) pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći u vidu odjeće i konzervirane hrane za migrante koji se smrzavaju u Tuzli. Akcija traje već deset dana i trajat će sve do 15.decembra. Žene iz Križevića pobrinule su se da uz hranu koja će biti uručena migrantima bude podijeljeno i oko tri stotine toplih obroka koje će domaćice iz ovog mjesta pripremiti taj dan. Pored toga svi koji žele da se uključe u ovu akciju mogu to uraditi doniranjem odjeće, hrane ili novca od kojeg će se kupiti higijenske potrepštine (koje su u proteklom periodu najrijeđe donirane). Kutija za novčane priloge nalazi se u Omladinskom domu IPAK-SHL u Križevićima.

U Križevićima veliki odziv u akciji prikupljanja odjeće za pomoć migrantima
Prikupljeno u Križevićima

UG “PIK” u saradnji sa Institut Fondacijom Leaders & Partners kao i džematima Križevića započelo je akciju prikupljanja pomoći u odjeći, obući, dekama i konzerviranoj hrani za migrante koji trenutno borave pod otvorenim nebom u Tuzli.
Akcija počinje od  29. novembra i trajaće naredne dvije sedmice.
Svi koji žele da učestvuju u humanitarnoj akciji mogu uručiti svoje donacije u prostorije “IPAK” centra u Križevićima, od ponedeljka do subote u periodu od 09 do 13h. Asmira Muratović je zadužena za prijem robe. Preporučuje se za doniranje:

U Križevićima veliki odziv u akciji prikupljanja odjeće za pomoć migrantima

– Muška odjeća samo M i S veličine sve veće od toga nije potrebno jer se radi o mršavim ljudima koji su u pokretu (ženska i dječija odjeća ne treba).
– Ruksaci pogodni za puta,
– Obuća 39-45 (zimska),
– Deke i vreće za spavanje
– Konzervirana hrana i sva hrana sa dužim rokom trajanja.
– Od higijene četkice za zube, bicevi za brijanje, sapuni…

Ukoliko boravite van BiH, a želite podržati ovu akciju, možete dostaviti robu u vlastitom aranžmanu (lično, preko domaćih autoprevoznika koji saobraćaju po Europi i dr.) naše udruženje će se potruditi da preuzme robu u BiH, saopšteno je iz UG PiK.

(Zvornicki.ba)