Predstavnici „Adiko“ banke iz Zvornika predali su danas radnicima Dječijeg vrtića „Naša radost“ donaciju u didaktičkom materijalu i usisivačima koji će biti korišteni u novim prostorijama ove ustanove u B-blokovima. Direktor vrtića Vukomir Stanković se zahvalio na vrijednoj donaciji istakavši da će opremanje novih prostorija biti završeno u narednih mjesec dana.

vrtic adiko

– Drago mi je da smo u novom prostoru u kome raspolažemo sa 500 kvadrata korisne površine. Maksimalni kapacitet u ovom prostoru je oko 150-oro djece, ali ćemo mi ovdje preseliti jasličko odjeljenje tako da ćemo kapacitet smanjiti na 120 mjesta. U narednih mjesec dana prostorije će biti opremljene, a novac za to je obezbijeđen, u vrijednosti 197.000 KM, od strane Vlade Republike Srpske na čemu smo posebno zahvalni. Takođe, treba napomenuti da je novac za prostorije u iznosu od 700.000 KM obezbijedila Gradska uprava koja je na ovaj način prepoznala značaj ulaganja u buduće generacije. To je prepoznala i „Adiko“ banka, željeli su da ulažu u ustanove koje rade sa djecom jer svi znamo da grad bez djece nije grad – istakao je Stanković koji je sa dvadesetak vaspitačica i radnicima „Adiko“ banke obišao nove prostorije, a nakon toga su zajednički učestvovali u uređenju pomenutog prostora.

Bojan Tolj, voditelj poslovnice „Adiko“ banke u Zvorniku kaže da je donacija dio „Adiko kers“ programa koji je započet početkom ovog mjeseca, a koji krajem svake godine provode u ovoj banci.

– Progam je počeo u Višegradu, a danas je nastavljen u Zvorniku. To je projekat u kojem su naši radnici volonterski angažovani uz finansijsku pomoć u nekim ustanovama koje rade sa djecom. Danas smo predali donaciju u igračkama i profesionalnim usisivačima koji su jako važni za održavanje higijene u novim prostorijama vrtića. Projekat će biti nastavljen u Doboju i Čelincu – istakao je Tolj.

(infobirac.net)