U ranim jutarnjim satima u subotu kćerka i supruga Abdurahima Alidžanovića ispratila su njega i njegove sinove na posao i vratile se u krevet još malo odspavati.

U nekoliko sati porodica Alidžanović iz Zatesa izgubila skoro sve: Potrebna im je pomoć dobrih ljudi

Međutim nešto kasnije, zahvaljujući mačku probudile su se iz sna ali ono što su vidjele bilo je zastrašujuće. Soba u kojoj su bile gorjela je, vatra i dim bili su oko njih. Uspjele su izaći napolje i proći sa lakšim tjelesnim povredama.
astuk na kojem je Emina spavala je izgorio. Kada su pošle izaći iz sobe, majka je povukla zavjesu a vatra joj je zahvatila dva prsta.

” Prošle godine bavili smo se proizvodnjom krastavca kornišona. Od onoga što smo zaradili, u septembru smo kupili nov namještaj za prvi sprat kuće. Međutim za par sati, sve ono za što smo sinovi, kćerka, supruga i ja radili vatra je progutala u par sati. Opet, kažem hvala Bogu da niko nije povrijeđen. Mada nije lahko kada dođete u situaciju da tražite pomoć. Primoran sam na to, bukvalno sam danas morao obući tuđu odjeću, jer je sve izgorjelo. U kući su bile i dvije plate od sinova i to je izgorjelo”-kroz suze govori Abdurahim Alidžanović
Porodica Alidžanović moli dobre ljude da im pomognu kako bi ponovo opremili sprat kuće, i imali normalne uslove za život.

U nekoliko sati porodica Alidžanović iz Zatesa izgubila skoro sve: Potrebna im je pomoć dobrih ljudi

Do požara na porodičnoj kući u naselju Zates općina Kalesija došlo je, kako kaže Abdurahim, zbog električne peći.“Peć nije bila uključena, jer mi to slabo i koristimo.

U nekoliko sati porodica Alidžanović iz Zatesa izgubila skoro sve: Potrebna im je pomoć dobrih ljudi

Međutim došlo je do spoja od kojeg je nastala sva ova situacija. Ja bih i apelovao na sve ljude da budu još više oprezniji. Najbolje te uređaje isključiti i iz utičnice, jer ja sam svjedok šta se može desiti. Teško je kada ostanete bez onoga u što ste godinama ulagali. Odricali se mnogo čega da biste ostvarili nešto, a to vatra u trenutku proguta”

Svi oni koji žele pomoći porodicu Alidžanović mogu dobiti na broj 061/650-511, a uplate mogu izvršiti na žiro račun 3386502550157688

(neon-tv)