Friday, June 5#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

U Nevesinju zatvorena fabrika Swisslion


Prati novosti i na fejsbuku!

Firma je likvidirana i ne radi više”, potvrdio je Aleksandar Kojović, direktor Swisslion Takova. Razlozi za zatvaranje ovog pogona, kaže, brojni su, a najveći je njegova nerentabilnost.

U Nevesinju zatvorena fabrika Swisslion

”Velika je priča, problem je rentabilnosti i svega. Sirovine su dovožene iz Srbije, do nedavno nije bilo vode pa je ona prečišćavana, pa je kupljen neki prečistač za vodu. Sve su to bili troškovi, a svi proizvodi koji su se pravili tu najviše su se prodavali u Srbiji. Tu su bili veliki režijski troškovi. Prema mom mišljenju, to je bilo otvoreno da se pomogne tom dijelu Hercegovine, a nije bilo neke rentabilnosti”, smatra Kojović.

Dodao je kako je sve komentare o potencijalnom zatvaranju ovog pogona nedavno dao vlasnik Swissliona Rodoljub Drašković koji je izjavio da u Nevesinju nema kadrovskog potencijala koji bi se osposobljavao kako bi tvornica bila uspješna.

Također, Drašković je tvrdio da su mu obećavali da će za ovaj pogon biti osposobljeni ispravna voda i poticajna sredstva, ali da je na obećanjima sve i ostalo. Inače, otvaranju ovog pogona 2014. godine prisustvovao je i tadašnji predsjednik RS Milorad Dodik.

(Mostarski.ba)

Podijelite nas :

loading...