U Vlasenici pronađene bombe u blizini farme magaraca

Vlaseničanin Alen Džindo, čija je porodica poznata po uzgoju magaraca, na svom imanju nadomak Vlasenice pronašao je proteklih dana šest ručnih bombi i jednu granatu. Džindo je za portal Faktor.ba rekao da sumnja da su ove bombe nedavno postavljene na njegovo imanje.

U Vlasenici pronađene bombe u blizini farme magaraca

Pronađene su tokom akcije čišćenja farme, dok je sav otpad, staro željezo i daske, odlagan na jedno mjesto.

– Dvije bombe i tromblon je u petak najprije uočio jedan od ranika, bile su žicom povezane za taj otpad. Bilo je dovoljno da se pomjeri ili bomba ili otpad nakon čega bi došlo do eksplozije. U nedjelju, na dvije lokacije na farmi također sam pronašao još tri granate. Uvjeren sam da je bombe koje smo pronašli u petak neko donio ovih dana, za ove druge to ne mogu tvrditi – rekao je Džindo za portal Faktor.ba i dodao da se boji za sigurnost svoje porodice.

Upravo zbog toga sve je policiji prijavio još u petak, ali su policajci tada samo došli i radniku dali traku koju je postavio kako bi jasno bilo obilježeno područje na kojem su bombe pronađene.

– Išao sam u policiju u nekoliko navrata, ali niko me nije želio primiti. Samo su jutros zaprimili moju prijavu o još tri pronađene bombe. Nisu se udostojili ni da dođu proteklih dana pa smo mi bili prinuđeni skinuti žicu koja je bila za mine zakačena jer na tom dijelu po cijeli dan stoka obitava i svima nam prijeti opasnost. Policija je tek danas sa deminerima došla i konačno uklonila bombe – kazao je Džindo.

Pojasnio nam je kako ne zna ko bi mu mogao podmetnuti bombe na imanje, ali da je siguran da ga žele uplašiti.

– Neki ljudi su mi ispričali kako su čuli pojedine osobe da govore da opasno širim posao te da bi trebalo baciti koju bombu da se malo smirim. I to sam prijavio policiji i već su bila neka saslušanja u vezi sa tim – ispričao nam je Džindo.

Miljan Bobar, glasnogovornik Policijske uprave Zvornik, je  za Zvornicki.ba o ovom slučaju izjavio:

Jutros oko 8,15 h Policijskoj stanici Vlasenica prijavljeno da je na lokalitetu Sušica, područje opštine Vlasenica, pronađena određena količina minsko-eksplozivnih sredstava. Policijski službenici su postupili po prijavi i obezbjedili lice mjesta. O svemu je obaviještena Civilna zaštita koja je uklonila eksplozivna sredstva sa lica mjesta kao i postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, po čijim instrukcijama policijski službenici nastavljaju dalji rad u cilju dokumentovanja dogadjaja.

(Faktor*-/Zvornicki)

Pročitaj i ovo...
Loading...