U Zvorniku 684 osobe pod nadzorom zbog korona virusa, tri kazne zbog kršenja samoizolacije, od 20 sati policijski čas kazne 500 KM za one koji prekrše

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik trenutno se nalazi 684 lica. Danas je za osam lica istekla mjera samoizolacije. Na području Zvornika nema zaraženih virusom korona, a za jedno testirano lice čekuju se rezultati, rečeno je na redovnoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

U Zvorniku 684 osobe pod nadzorom zbog korona virusa, tri kazne zbog kršenja samoizolacije, od 20 sati policijski čas kazne 500 KM za one koji prekrše

Ukupno je kontrolisano 191 lice koje se nalazi u samoizolaciji i za tri lica izdati su prekršajni nalozi, jer nisu poštovali izrečenu mjeru.

Na graničnim prelazima smanjen je broj prelazaka za trećinu u odnosu na prethodne dane.

Šatorsko karantinsko naselje postavljeno je u Šepku i ima smještajni kapacitet za 50 ljudi.

Pozivamo sve sugrađane koji imaju informaciju da određene osobe ne poštuju navedenu naredbu iste prijave Civilnoj zaštiti grada Zvornik na broj telefona: 056/210-853 od 0-24h.

Opremljenost Bolnice i Doma zdravlja u Zvorniku je poboljšana, ali je istaknuto da je režim rada u obje zdravstvene ustanove prilagođen novonastaloj situaciji. Apeluje se na građane da ne dolaze ukoliko nisu hitni slučajevi, a sve operacije koje nisu hitne su otkazane do daljnjeg.

Nastavlja se redovno pranje ulica u mjesnim zajednicama gdje je velika frekvencija građana, odnosno u gradu, Karakaju i Kozluku, kao i dezinfekcija zajedničkih prostorija u svim objektima kolektivnog stanovanja koju vrši firma «Sanitacija».

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi.

Prema pojašnjenju Republičkog štaba za vanredne situacije pod pojmom „trgovina robe široke potrošnje“, a u smislu Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, u dijelu koji se odnosi na tačku 2. podtačka b. Zaključka, podrazumijeva se i trgovina robom za održavanje lične higijene i higijene prostora.

Trgovine koje u svom asortimanu imaju proizvode koji služe za održavanje lične higijene i higijene prostora mogu da organizuju svoj rad u terminu od 7:00 do 18:00 časova, uz preduzimanje svih propisanih mjera zaštite.

Sva lica koja su putovala i boravila u zemljama u kojima je zabilježena pojava virusa korona, bili u kontaktu sa oboljelim, sumnjaju na oboljenje ili su boravili u zdravstvenoj ustanovi gdje se liječe oboljeli od korona virusa dužna su da se jave na jedan od sledećih brojeva:

  • 065/414-275 – Epidemiolog Zvornik;
  • 056/211-764 – HES Zvornik;
  • 056/211-113 – HES Zvornik
  • 056/213-090 – HES Zvornik
  • 056/210-730 – HES Zvornik
  • 066/482-203 – HES Zvornik
  • 056/210-713 – Služba hitne pomoći Zvornik;
  • 0800 50 555 – JZU Institut za javno zdravstvo RS

Snabdjevenost radnji životnim namirnicima je zadovoljavajuća.

Apeluje se na građane da poštuju naredbe, da se ne okupljaju i grupišu na javnim mjestima, jer će u suprotnom biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Mjere za grad Zvornik donio

GRADONAČELNIK
Zoran Stevanović

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :