Wednesday, June 3#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

I u Zvorniku apel građanima da ne nasjedaju na lažne igre putem društvenih mreža


Prati novosti i na fejsbuku!

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da prilikom korištenja društvenih mreža, povećaju oprez i ne nasjedaju na prevare prilikom kojih se od njih, kao navodnih dobitnika nagradnih igara, traži da ustupe svoje lične podatke, kako bi izbjegli moguće zloupotrebe.

I u Zvorniku apel građanima da ne nasjedaju na lažne igre putem društvenih mreža

Naime, na području Policijske uprave Zvornik, u prethodnom periodu, evidentirane su prijave građana u kojima isti navode da su se na društvenim mrežama pojavile stranice sa nagradnim igrama, u kojima se građani obavještavaju da su dobitnici nagradne igre i da je potrebno da dostave svoje lične podatke (fotografiju lične karte i slično).

Ovom prilikom, još jednom podsjećamo građane da pristupe krajnje oprezno u situacijama u kojima se od njih traže lični podaci, naročito na društvenim mrežama na kojima je identitet tražioca nepoznat.

Ukoliko građani budu predmet ovakvih ili sličnih zloupotreba, potrebno je da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona „122“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Od ranije su poznati slučajevi kod ljudi koji izgube lične dokumente da preko noći postanu dužnici u sumnjiivim kreditnim organizacijama i da zbog toga vode dugogodišnje procese u dokazivanju da je neko zloupotrijebio njihovu izgubljenu ličnu kratu ili pasoš.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...