Jutros oko 06.15 sati magistralnom putu M4 Tuzla – Zvornik, u kalesijskom naselju Sarači, je došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je kamion “izletio” sa kolovoza i udario u ugostiteljski objekat ‘Milano’.

Udes na magistralnom putu Zvornik-Tuzla

Uzrok nesreće je najvjerovatnije klizav kolovoz, odnosno neprilagođena brzina uslovima na putu.

Srećom, u trenutku nezgode nikoga nije bilo iz suprotnog smjera, kao ni pješaka pored kolovoza. Kamion je doslovno promašio istakač benzinske pumpe za nekoliko metara, i udario ljetnu baštu ugostiteljskog objekta.

Riječ je o dijelu magistralnog puta gdje se česti dešavaju saobraćajne nezgode ovoga tipa, naročito tokom jeseni i zime.
Fuad Grbić, koji stanuje svega nekoliko desetina metara od lokacije gdje se godišnje dogodi desetine saobraćajnij nezgoda, je poslao nekoliko fotografija kamiona i porušenog dijela objekta.

Udes na magistralnom putu Zvornik-Tuzla

On, kao i ostali mještani, apeluju da se problem sa “kontra nagibom” na krivini u Saračima konačno riješi. Do sada se tu dogodilo desetine velikih saobraćajnih nezgoda, često su se prevrtali automobili i kamioni, a mještani se pitaju da li neko mora poginuti da bi se problem rješavao.

(NKP.ba)