Thursday, June 4#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Uhapšen Srebreničanin jer je u kombiju vozio 16 ilegalnih migranata iz Egipta i Serije


Prati novosti i na fejsbuku!

Nakon hiljada ilegalnih migranata koji su pješice prošli Podrinjem u pravcu zapadnog dijela naše države, sinoć su službenici Policijske uprave Zvornik uhapsili lice iz Srebrenice jer su kod njega u kombiju pronašli rekordnih 16 ilegalnih migranata. Iz Policijske uprave Zvornik su o ovom slučaju naveli:

Uhapšen Srebreničanin jer je u kombiju vozio 16 ilegalnih migranata iz Egipta i Serije
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, lišili su slobode lice inicijala D.N., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Naime, policijski službenici PS Zvornik su preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, 25/26.07.2019. godine, pored magistralnog puta Zvornik-Milići, u mjestu Vukšić Polje, kontrolisali PMV – kombi, marke „Citroen“, kojim je upravljalo lice D.N. iz Srebrenice. Prilikom kontrole, u vozilu je identifikovano šesnaest (16) lica iz Egipta i Sirije, za koja postoji sumnja da su ilegalno prešla granicu sa susjednom državom.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju krivičnog djela „Krijumčarenje ljudi“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Svako pomaganje u vidu prevoza migranata koje svakodnevno viđate širom Podrinja zakonski je kažnjivo.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...