Uhapšeni maloljetnici koji su po Zvorniku krali znakove sa putničkih automobila

U prethodnom periodu policijski službenici u Zvorniku zabilježili su veliki broj prijava zbogkrađe znakova (logo) putničkih automobila. Nakon jučerašnje krađe znaka sa putničkog automobila “Dacia”, pronađeni su počinioci koji su odmah lišeni slobode. IZ Policijske uprave Zvornik su o ovom slučaju saopštili:

Uhapšeni maloljetnici koji su po Zvorniku krali znakove sa putničkih automobila
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, identifikovali su trojicu maloljetnih lica, za koja postoji sumnja da su u prethodnom periodu, počinila krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“. Naime, Policijskoj stanici Zvornik, 08.02.2019. godine, prijavljeno je da su nepoznata lica, sa putničkog automobila marke „Dacia”, koje je bilo parkirano u Zvorniku, otuđilaznak/logo automobila.

Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje, policijski službenici su identifikovali trojicu maloljetnika kod kojih su pronađeni otuđeni znakovi, kao i veći broj znakova sa drugih putničkih automobila koje su navedena lica otuđila u prethodnom periodu na području Zvornika.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju dalji rad i postupanje u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske, sa ciljem kompletiranja i dokumentovanja krivičnog djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Pretpostavka redakcije portala Zvornicki,ba jeste da građani Zvornika mogu doći do policijske stanice kako bi uzeli svoje otuđene dijelove sa automobila u prethodnom periodu. U saopštenju nije naveden poziv.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...