Umjetnik iz Kula Grada Ramo Tučić predstavio svoju izložbu “Ja postojim” posvećenu djeci rata

Ramo Tučić, umjetnik i žurnalist nedavno je u Tuzli predstavio svoju izložbu “Ja postojim”, a koja je posvećena djeci žrtvama ratnog silovanja koja su ostala bez svog identiteta.

Umjetnik iz Kula Grada Ramo Tučić predstavio svoju izložbu "Ja postojim" posvećenu djeci rata
Ramo Tučić

U obraćanju publici rekao je da bi želio da ova izložba ponese jedinstvenu poruku mira.

loading...

– U ovoj izložbi su okupljena sva djeca, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Niko nije zaboravljen, oni među nama postoje i oni su ti koji šire mir među našim državama i mi trebamo živjeti taj mir i suživot – kaže za Fenu autor izložbe Ramo Tučić

Njegova izložba nosi jedinstvenu poruku ljudskih osjećanja.

– Na ovakvim izložbama je veliki izazov govoriti o miru – kaže autor.

loading...

Ramo Tučić je rođen u Zvorniku, ratne 1992. godine. Djetinjstvo je proveo u izbjeglištvu u Njemačkoj, odrastajući bez oca. Nakon što se vratio u Zvornik svoje rodno mojesto Kula Grad, kao dječak je shvatio da svoj rad i aktivizam treba da posveti djeci rata, kojima je i sam pripadao. Sva njegova djela rezultat su njegovog umjetničkog angažmana, odnosno njegovog ličnog osjećanja posvećenog djeci rata.

Umjetnik iz Kula Grada Ramo Tučić predstavio svoju izložbu "Ja postojim" posvećenu djeci rata

Ramo Tučić svoju izložbu “Ja postojim” predstavit će i u drugim gradovima BiH, a projekt na kojem trenutno radi obići će i brojne evropske gradove. Kaže da mu je cilj da se što više ljudi pronađe u njegovim linijama života.

Preuzeto portala Faktor

Podijelite nas :

loading...