Uništene zastave ispred džamije u Novoj Kasabi iz policije osudili napad na simbol države i traže počinioce

Ispred džamije u Novoj Kasabi jučer ujutro desio se incident kada su nepoznati počinioci potrgali zastave Islamske zajednice BiH i države Bosne i Hercerovine.

Uništene zastave ispred džamije u Novoj Kasabi iz policije osudili napad na simbol države i traže počinioce

“Incident se desio jučer, najverovatnije poslije sabah-namaza, kada je mrkli mrak”, kazao je imam džamije u Novoj Kasabi Elvin ef. Hodžić.

Dodao je da će o ovom slučaju obavijestiti policiju.

“U toku je ramazan, mjesec posta i mira, mjesec u kojem se muslimani okreću namazu i vjeri, ali ovo je poruka da Bošnjaci ovdje nisu dobrodošli, da ovdje i vjera i Bošnjak i Bosna kao država nisu dobrodošli i poželjni”, kazao je ef. Hodžić.

Dodao je da će zastave biti zamijenjene što je prije moguće.

Iz Policijske uprave Zvornik su se oglasili povodom ovog nemilog događaja i saopštili:

Policijskoj stanici Milići, jutros oko 10,30 časova, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, u mjestu Nova Kasaba, opština Milići, sa jarbola otuđilo zastavu Bosne i Hercegovine i zastavu Islamske zajednice BiH.

Po prijavi su postupili policijski službenici PS Milići koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, po čijim instrukcijama policijski službenici nastavljaju dalji rad na utvrđivanju svih činjenica navedenog događaja.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid napada na simbole države i vjerskih objekata i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...