Uspješno organizovana tradicionalna “Gradska trka”, više od hiljadu učesnika (FOTO)

„Gradska trka“ koju Atletski klub Zvornik organizuje u okviru programa obilježavanja Dana grada Zvornika, okupila je i ove godine oko 1.000 učesnika koji su trčali 25 trka u glavnoj gradskoj ulici.

Uspješno organizovana tradicionalna "Gradska trka", više od hiljadu učesnika (FOTO)

U ovoj sportskoj manifestaciji koja se održava pet godina zaredom, učestvovali su predškolci, osnovci, srednjoškolci, ali i stariji Zvorničani u „sponzorisanoj trci“ Marketa „Zvorničanka“ i rekreativnoj trci u dužini od tri kilometra.

Manifestaciju je otvorio Ognjen Pavlović, savjetnik gradonačelnika Zvornika, koji je istakao da Gradska uprava podržava ovakve i slične sportske događaje, naglasivši da Gradska trka doprinosi da majske svečanosti budu još ljepše i raznovsnije.

– Drago nam je da je trka i ove godine masovna i željeli bi da preraste u nešto još veće što će okupiti i učesnike iz drugih gradova, poput polumaratona ili maratona – rekao je Pavlović.

Slavica Mandić, sekretar zvorničkog Atletskog kluba, naglasila je da je Gradska trka vid promocije sporta i atletike u gradu Zvorniku.

Uspješno organizovana tradicionalna "Gradska trka", više od hiljadu učesnika (FOTO)

– Trka je postala tradicionalna i okupila je učenike iz zvorničkih škola i djecu iz predškolskih ustanova, kao i iz atletskih klubova iz Prnjavora, Bijeljine i Vlasenice. Trčalo se 25 trka, odvojeno djevojčice i dječaci, i po razredima, a dužina staza je bila od 50 do 800 metara – rekla je Mandićeva.

Ona je naglasila da je „Gradska trka“ podržana od strane projekta „Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika“ – dio B projekta za Republiku Srpsku pod sloganom: „Trčanjem protiv duvana, alkohola i nezdrave ishrane“.

Uspješno organizovana tradicionalna "Gradska trka", više od hiljadu učesnika (FOTO)

Više fotografija današnjeg događaja možete pogledati KLIKOM OVDJE!

Podijelite nas :